Är han rädd för mörkret?

IMG_4865
För några nätter sen pratade jag och Stefan om att ta in en nattlampa till sovrummet, för att Philip är mycket pipigare när det är helt mörkt. Vi testade att tända ena sänglampan men den lyser alldeles för starkt, då kan ingen av oss sova. Då kom jag på att vi har två små björnlampor inne i barnens rum (nu är det bara Alice som bor där inne, Philip sover med oss men tanken är att båda ska sova där inne sen) och tog in ena till oss. Uppe på sängbordet blev den också för ljus, men under hans säng blev det ett alldeles lagom sken. Philip sover bättre och vi störs inte av alls av den.

IMG_4866
Nu syns den ju inte men jag tycker att den här väldigt söt, den kommer från D Interior. Alice har en liknande som ser ut som en panda. Nu kanske Philip inte är mörkrädd (kan man vara det när man är spädis?) men hur som helst sover vi alla bättre och det är ju huvudsaken. På översta bilden kan ni se att Philips säng står på två böcker, han har varit förkyld men börjar äntligen bli bättre. Det underlättar för andningen med böckerna, så att huvudet kommer upp lite.

/Angelica

 1. Natalie skriver:

  Hej 🙂 börjat med att säga att ni verkar vara en helt underbar familj 🙂

  Har en fråga om sängen , har en likadan till min son men upplever att det blir ett glapp mellan sängen och hans säng, känns som att han Han ska fastn med handen eller nåt emellan. Hur löser man detta eller är det basa våran säng som inte är kompetabel?

 2. Malin skriver:

  Vår tjej föddes för tidigt så vi fick spendera en del veckor på neonatal. Där var det alltid lite ljust från olika håll och ljud. När vi äntligen kom hem märker vi att hon sov jätte dåligt på natten jämfört med tiden på neo, med en lampa i hallen tänd och lite svag radio sov hon som en prinsessa! Sakta började vi göra det mörkare och tystare och hon sover nu toppen. Vet inte om det berodde på nån mörkerrädsla, men att hon sov bättre när det fanns lite ljus gick inte att undgå. Lycka till med er fina kille!

 3. Lisa skriver:

  Hur tänker ni kring att barnen ska dela rum och inte ha egna. Är själv osäker på hur vi ska göra.

 4. Sara skriver:

  Alltså vad lustigt! Jag har precis konstaterat samma sak med våran Majken som förresten är född tre minuter före eran Philip. 🙂 Sover mycket bättre med en liten nattlampa!

 5. Malin skriver:

  Vår andra dotter som snart är 6 månader ville också ha lite ljust när hon skulle sova. Vi märkte att hon alltid blev lugn så fort vi tände och när vi sen hade en lampa tänd så kunde hon somna. Så tror säkert det kan va så för er Philip också!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..