Hur nattar man två barn?

Bild 2015-09-29 kl. 14.36
Okej kära läsare! Jag behöver dina bästa tips nu. Det ligger till såhär, om någon vecka ska jag ta hand om bägge barnen en kväll. Jag är helt övertygad om att det kommer att gå så j*vla bra (om ni ursäktar min franska). Jag har bara en liten fundering; Hur jag gör när det är läggdags för Alice?

Sover Philip är det inga problem att ha honom i ett babynest i samma rum som oss. Men om han vaknar eller om han är ledsen redan från start känner jag att jag inte riktigt har någon plan jag kan luta mig mot. Jag efterfrågar helt enkelt era bästa tips!

/ Stefan

 1. Erika skriver:

  Det löser sig. Jag lovar. Jag har varit ensam med mina barn varannan vecka jämnt, då min man jobbar skift.

  Börja i tid med läggning. Försök få den lilla mätt innan det är dags för den stora att sova.

  Vår stora lärde sig till slut eller ganska fort att somna medan lillebror gallskrek. Kände mig som värdens sämsta mamma där jag försökte mata, läsa, lungan bebis och söva storasyster på 3 år. Men det gick. Och lillebror skrek inte varje kväll, men många då han hade stora problem med magen. Vi somna ofta alla i vår säng och sedan bar jag över barna i sina egna. Är så fortfarande att vi läser i vår och de somnar där och jag bär över de sedan. Idag är de 6 och 3 år. Lycka till. Du kommer fixa det. Det går att söva två barn i knät samtidigt 🙂

 2. Natasa skriver:

  vi brukar lägga oss alla tre i våran säng de dagar pappa inte kan ta storebror (lillen ammas). Medan lillen äter så läser vi en bok eller så stryker jag bara han på magen med handen så brukar det funka bra. Ibland så tar det längre tid då får man ta det lite som de kommer, brukar lösa sig så länge man själv är lugn. :)) lycka till

 3. Karin skriver:

  Om det blir kaos kanske sövning i vagnen funkar? Sen är det bara att bära över till sängarna Lycka till!

 4. Tilda skriver:

  Bara va lugn i att det inte är någon fara om Alice får vara uppe lite längre en sån kväll. Skulle han vara ledsen så bli inte stressad utan bara vänta in tills han somnar nästa gång medan Alice får göra nåt hon gillar! Lycka till, första dubbel-läggningen är alltid en utmaning. Men som sagt, ingen panik om klockan tickar på! Bägge kommer somna förr eller senare

 5. Det blir som det blir ta kvällen som den kommer. Är Philip ledsen så kan ju faktiskt Alice somna på soffan. Det är inget som hon kommer att ta skada av. Sen är det ju bara att bära upp henne till sängen. Gör inte en liten sak till en jätte stor grej. Då blir du ju bara mer stressad och det känner barnen på sig och allt blir oftast mer kaos av det. Så ta det som det kommer så löser sig även nattningen den kvällen. Lycka till!

  1. Karin skriver:

   Håller så mycket med!

   Försök att slappna av och släppa lite på rutinen just den kvällen.

   Häng med barnen i soffan eller i er ” vuxensäng” då det blir läggdax.

   Lita på din känsla att du kan ” ratta runt” båda dina älsklingar även vid läggdax själv!

   Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..