Nu ska vi på föräldramöte på förskolan

999373_10152949497700381_1231168388_n
Är vi vuxna nu? Ja, att gå på föräldramöte måste ju vara höga vuxenpoäng. Alice har som några av er kommenterat börjat på förskola och ikväll är det alltså dags för vårt första föräldramöte. Mamma är hemma och tar hand om Alice. Lilla Philip hänger med oss. Jag tycker att det ska bli superspännande men Stefan har ångest. Han tycker att vi är alldeles för vuxna, haha. Jag tror dock aldrig att jag kommer att bli vuxen, så för mig är det inga problem. Många sa att jag skulle känna mig vuxen när jag blev mamma, nu har jag två barn och känner mig fortfarande inte vuxen. Sen älskar jag att bli äldre, jag tycker bara att livet har blivit bättre och bättre för varje år som gått.

10491189_10154534617980381_6114073752319460163_n
Jag är glad att jag har Stefan, han är världens bästa pappa till våra två barn. Jag tänkte såklart innan vi fick barn att han skulle bli en bra pappa, men att han skulle ta så mycket ansvar och vara så kärleksfull som han är trodde jag kanske inte. Han har stenkoll på Alice och hennes rutiner och grejer. Jag är lite mer virrig… Men sen är jag ju nyförlöst och ammar fortfarande, vilket gör mig ännu mer virrig.

Angående Alice och förskolan så har vi medvetet valt att inte blogga om det. Inte för att det inte finns något att skriva, det finns huuur mycket som helst att skriva om det. Om inskolningen, om hämtning och lämning och vilka kläder som behövs och passar bäst för utelek. Vi valde dock redan i maj att vi inte skulle blogga om det efter att ha fått ganska många elaka/hårda/negativa kommentarer om att hon skulle börja på förskola. Vi orkade helt enkelt inte med det. Vissa saker retar upp en del människor och de kan bara inte låta bli att skriva något nedlåtande här eller på instagram. Vi får se hur mycket vi skriver om förskolan i fortsättningen. Alice trivs i alla fall hur bra som helst och tycker att det är superkul där. Hon har utvecklats galet mycket sen hon började.

/Angelica

 1. Malin skriver:

  Jag förstår eran känsla exakt. Dock har jag det på andra hållet, jag har valt att ha första barnet hemma när andra kom och vi har blivit kritiserade på hög nivå. Det är så tråkigt när man blir straffad för att man väljer att göra det som är bäst för sin familj. Lycka till med förskolan och föräldraledigheten 🙂

 2. Sara skriver:

  kan inte alla bara inse att barn är OLIKA individer?!

  Att det funkar olika för olika barn?

  Vi skolade in en 1.5-åring och det gick så jäkla dåligt. Hon hamnade på en provisorisk avdelning där alla barn var yngre än henne, så vid varje lämning på morgonen var hjärtslitande med alla dessa gråtande 1-åringar. Stämningen vart just uppiskad just för att det var så många små och för få famnar att ta emot.

  Jag fick precis ett nytt jobb och var tvungen att ta det där och då, men jösses vad jag grät i bilen. Och sprang från bilen till Fsk för att hämta.

  Så, det är olika från barn till barn, och förskola!!!!! Det handlar så otroligt mycket om förskola! Vi har nu fått en permanent plats för henne(hon är nu 2 år) inskolningen tog tre veckor, och de har verkligen lyssnat in henne. Snart får vi syskonet(är i vecka 42), och hade inte förskolan funkat för oss så hade jag haft henne hemma. Men nu får hon sina 15 timmar i veckan så länge hon är trygg med det, och vill gå dit❤️

  Jobbar själv på förskola också, och ja… Visst kan en ha åsikter om 1-åringar som går 45 timmar i veckan. När de är för små för att kunna gå själva mitt i vintern. MEN alla familjer ser olika ut. Och det är FÅ som gör det bara för att.

  Luddigt vad jag vill ha fram, men känn er trygga i ert eget beslut. Det finns ingen annan som lever ert liv.

 3. Frida skriver:

  Va roligt att Alice trivs! Vår S, som är jämngammal med Alice, började på föris i förra veckan. Han verkar också trivas – och det är så härligt att se! Jag tycker också att det vore superkul att få höra lite om era tankar kring allt som har med förskolan att göra. Kläder, mat, vila, aktiviteter etc. Och jag kan ju inte annat än hålla med om att jag också längtar efter att få sitta på en pytteliten stol och titta på ett luciatåg. 🙂

 4. Ninni skriver:

  Min tjej började skolas in vid 12 månaders ålder. Hon går dessutom nattis och sover där 2 nätter i veckan. Vem vill slänga skit på mig? Är jag en hemsk mamma? Jag höll på att bli galen när jag va hemma. De är inte för alla. Pappan har inget fastjobb och kan eller vill inte va ledig. Vår tjej har aldrig haft så kul som när hon kommer till förskolan! Hon kramar barn och pedagoger direkt när hon kommer. Sen är hon glad när vi kommer också. Undrar vad som är så hemskt I detta? Vem är DU att döma mig. Mitt liv eller mina val. Gå hemma och amma ditt barn tills de är 18år. Alla gör sitt eget val! Nyfikna frågor får man ha. Men inte dömande!

 5. Elli skriver:

  Åh så synd att ni inte känner att ni kan berätta om förskola och inskolning. Min lille pojk ska börja i mars, och det känns både spännande å läskigt! Vet inte vad kritiken i folks elaka kommentarer består av. Men tror att barn vissa stunder hellre väljer att leka med sina mini-kompisar på förskolan än att titta på en mamma som ”bara” matar nykomlingen. Så resonerar iallafall jag om vi skulle få en till. Samtidigt tycker jag verkligen inte att föräldrar som låter sina barn vara hemma gör fel! Jag själv gick aldrig på förskolan, och hade en hyfsad uppväxt ändå Alla föräldrar vet vad som är bäst för sina barn. Kan inte folk bara sluta kommentera elakt…

  Första gången jag kommenterar en blogg EVER! Tycker ni är jättesköna! Har läst denna blogg sedan ni gick ut med att ni var gravida med Alice. Och ÄLSKAR tvillingpodden Tack för alla bra tips ni bidrar med här på bloggen! Ni har varit som en hemlig bästis här under tiden jag varit gravid och första tiden hemma med bebis. Tack för det!! Och fortsätt med er sköna öppna stil!

  Stor kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..