Svettig morgon

Äntligen har Alice varit feberfri i ett dygn och får alltså gå till förskolan igen. Hon tycker ju om att vara där så det kändes bra att lämna henne där imorse. Men vägen dit var svettig! Även om jag är duktig på att planera och lägga fram kläder till henne kvällen innan fullkomligt rusar tiden fram på morgonen. Jag förstår inte hur det kan vara så… På morgonen går tiden vrålfort men efter klockan 15 går den i snigeltakt. Märkligt det där. Hur som helst blev det svettigt i morse, ni vet när svetten rinner i pannan och båda barnen skriker samtidigt. Galonisarna ska absolut inte på och skorna ska vara på händerna och ingen annanstans. Vi har gjort speciella nappar till Alice som hon har på förskolan som det står Alice på. Jag hittade ingen av de napparna utan fick rota fram en klisterlapp med Alice namn på och snabbt klistra på en av hennes vanliga nappar.

Jag fick dessutom lämna en liten leverpastejstjej på förskolan idag… Vi var klara med frukosten och Alice var kladdig på händerna, jag skulle precis plocka undan när Alice börjar sjunga ”Fem små apor hoppade i sängen”…. Och ni vet väl att aporna trillar ner från sängen? Och slår i sitt lilla, lilla huvud? Mmmm. Precis. Och Alice är så duktig på att göra alla rörelser till sången och fick därför leverpastej i halva håret.

Jag hann ta en selfie för att illustrera hur den här morgonen var. Jag lämnade i alla fall en glad tjej i sandlådan. Nu ska jag tvätta och kolla ett avsnitt av The affair. Och dricka dagens tredje kopp kaffe! Om mindre än två veckor får vi nycklarna till mitt och Jessicas kontor och då tänkte jag börja jobba lite smått. Så nu ska jag njuta av de här dagarna som helt mammaledig.

/Angelica