Det är inte lätt att plugga med en bebis i famnen

Idag när Alice äntligen är tillbaka på förskolan (efter en och en halv vecka hemma) försöker jag fokusera på att plugga. Jag tycker att det jag läser just nu är väldigt svårt och faktiskt ointressant. Jag läser om periodiska systemet, atomer, fusioner, fissioner och neutroner. Jag har två textuppgifter som ska in den här veckan och nu när Alice äntligen är på förskolan i några timmar vill Philip bara vara nära. Jag försöker ha honom i knät men det är inte optimalt pluggläge. Jag får helt enkelt göra så gott jag kan och när Stefan kommer hem ikväll får jag antingen stänga in mig i sovrummet eller åka till kontoret… 

IMG_2173

Nu försökte jag få Philip att sitta i sin babysitter men nix, det gick inte hem. Han är övertrött men vill absolut inte sova… Jag får helt enkelt ge upp pluggandet för stunden. Jag och Philip ska leka på golvet istället, han är superduktig på att vända sig från rygg till mage men orkar inte riktigt snurra tillbaka. Rumpan åker dock upp i luften hela tiden och han drar in fötterna under sig, precis som att han ska krypa. Det är så spännande med att utvecklingsstegen tycker jag.

/Angelica

 1. Ida skriver:

  Om ni har en laptop så ställ den så högt att du kan stå upp och skriva med sonen i sele/sjal. Då är det lätt att gunga honom lite om det behövs också. Och gå runt runt runt och läsa i böcker!

 2. Jennie skriver:

  Läste tre gymnasiekurser 300 poäng i höstas med en 3 månaders och 3,5 åring. Mitt tips är att plugga när barnen sover på kvällen. Ja man är super trött och vill helst lägga sig i soffan men detta är en sån kort period i livet. Sen hade jag en pluggdag på helgen. Sambon tog båda barnen och åkt iväg på utflykt. Jag fick så mycket gjort!!! Och kunde vara en bra mamma resten av tiden.

 3. Annica skriver:

  Pluggar juridik med två barn hemma och min man arbetar borta så det blir mest kvällsplugg för mig, men om jag bara har läsning att göra så brukar jag ligga på golvet högläsa medan bebisarna lekt på golvet. Fungerar inte så bra när de blir lite äldre men runt Philips ålder så har det alltid fungerat bra för mig!

  Låter kanske helt tokigt men med lite leksaker på golvet, mamma på golvet och mamma högläsandes så höll sig båda mina bebisar glada och roade i åtminstone ett tag 🙂 lycka till med pluggandet, det kommer bli en utmaning med barn men du kommer också lära dig att bli (ännu) mer disciplinerad och det är en härlig kontrast till att ”bara” vara hemma med barn 🙂 bästa av två världar!

 4. Lisa skriver:

  Har aldrig kommenterat förut men lyssnat på Tvillingpodden länge, ville mest bara skriva och peppa dig i plugget! När du pratade om att du ville bli barnmorska lät det fantastiskt och jag blev så glad när jag läste att du börjat plugga! Kämpa på och även om det är tråkigt så kommer det ljuspunkter (inne på mitt 5e år på universitet=allt är inte kul, hehe) Du klarar det!!

 5. Nina skriver:

  Som pluggande mamma kan jag bara ge ett tips o det är att
  1, plugga när barn sover
  2, plugga på annat ställe än hemma ex bibliotek
  3, kolla på youtube filmer, finns jätteduktiga lärare som lägger ut pedagogiska filmer i narutvetenskap. (Som någon skrev innan) Då kan du titta samtidigt som du gosar Philip. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..