Allt är mysigt

Alices nya ord som hon använder väldigt ofta är mysigt eller mys. Hon kryper upp i soffan, bäddar in sig i en filt och säger ”Mysigt, mysigt”. Nu på morgonen sa hon ”Puff” och la sig i sin rosa puff med sin kanin Kacka och sa mys flera gånger. Ibland tar hon sina små armar och kramar om sig själv och säger att det är mysigt. Älskade lilla unge.

IMG_2185

Morgonens lämning på förskolan var riktigt jobbig. Jag fick verkligen stålsätta mig för att gå därifrån och inte börja storgråta framför Alice och de andra barnen. Det spöregnade (det bryr sig iof inte Alice om, hon älskar vatten. Jag däremot hade regnet piskades i hela ansiktet vilket inte bidrog till glädje…) och när jag kom fram till förskolan var två andra barn ledsna. Alice tycker inte om när andra gråter utan började storgråta hon också. Vi har blivit ombedda att säga hej då snabbt, annars blir det bara utdraget.

Jag kramade Alice och pussade på henne och sa ”Mamma kommer och hämtar dig sen, jag älskar dig!” men hon var så himla ledsen och klamrade sig fast vid mig som en apa. Vid de där lägena är det svårt att hålla tårarna tillbaka. Jag vet ju att hon blir glad ganska snabbt, det är tur det. Nu är det dags att plugga en stund medan Philip sover, det gäller verkligen att passa på. Tusen tack för alla era tips angående studierna, ni är bäst! <3

/Angelica

 1. Emelie skriver:

  Var kommer Alices fina rosa puff ifrån?

  1. Hej Emelie, den kommer från Sprall. 🙂 Beställde precis en till Philip också, de är från min låtsaspappa. Kram A

 2. Emmelie skriver:

  Vad duktig du är som pussar och säger hej då och går även fast det är skitjobbigt! Heja heja! Kram

 3. Cattis skriver:

  Jag förstår att det är jobbigt att lämna gråtande barn. Om det inte känns bra så får du stanna kvar oavsett vad personalen säger. Du betalar för ditt barns förskoleplats och därför får du bestämma själv om du vill vara kvar en liten stund för att lämningen inte ska bli så dramatisk. Ofta räcker det att man stannar några minuter extra. Prova om du tycker de snabba lämningarna är jobbiga!

  1. Eva skriver:

   Fast njae, så enkelt är det väl inte? ”Jag betalar så jag bestämmer” ??? Det skulle ju bli kaos om alla föräldrar skulle göra som de vill på förskolan. Lite respekt får man väl ha för personalens önskemål. De är utbildade plus att de gör jobbet varje dag så de vet nog vad som är bäst. Om en är övertygad att de har fel så gäller det väl att diskutera saken med dem, inte bara göra som en vill för ”jag betalar”.

   1. Cattis skriver:

    Nu försökte jag skriva ett kort och koncist svar så jag förstår om det lät lite väl enkelt. Självklart är det ett samspel mellan personalen och föräldern och jag har stor respekt för de pedagoger som tar hand om mitt barn varje dag. MEN, om jag märker att mitt barn mår bättre av att jag stannar kvar några minuter för att barnet ska vänja sig in i miljön och därmed inte behöver tröstas av en pedagog när jag väl säger hej då, då tycker jag att det är helt ok (och det har hittills inte varit några problem för personalen på mitt barns förskola). Jag tror att man ofta glömmer bort att vi föräldrar har mycket att säga till om och pedagogerna välkomnar ofta förslag från föräldrar. Det är ju vi som känner våra barn bäst och alla barn är olika och funkar olika. Personligen (och det är verkligen bara så jag känner, alla får känna olika) vill jag inte att mitt barn ska behöva gråta förtvivlat varje gång jag lämnar på förskolan. Det mår jag skit av och förmodligen mitt barn också. Och det här med utbildning, absolut är många pedagoger utbildade men deras teknik ”snabbt avsked” kan diskuteras, särskilt av barnpsykologer som oftast inte håller med. Så man ska göra det som känns bäst för sitt barn och om det innebär att man är en lite jobbig förälder som ställer krav så får man hoppas att det går bra det med. 🙂

 4. Maja skriver:

  Läste tips om att lyssna på podd under mammaledigheten, så att man liksom kan låtsas att man har vuxna över på besök medan man leker m bebis. Aldrig lyssnat på podd och tänkte var sjutton hittar man sånt? Så slog det mig att ni alltid lägger upp Tvillingpodden! Men fy vilket jobbigt avsnitt att börja med, Jessica gjorde ju så att jag började böla också. Tur att det vägdes upp med så mycket skratt iallafall 🙂 Tack för en superpodd, den ska jag fortsätta lyssna på!

  1. Men åhh! Maja, du måste lyssna från början. I början är det väldigt mycket skratt, flams och trams. 🙂 Det här senaste avsnittet är rekord i tårar. Jessicas förlossningsberättelse är också en del gråt. <3 Kramar A

 5. Emilie skriver:

  Åh en sån lämning hade vi också idag! Stella gick med mig till dörren och ville inte att jag skulle gå. Fick verkligen hålla emot tårarna och i bilen på väg till jobbet så kom dom. Usch! Men ringde och hon var glad igen! Men jobbigt i mammahjärtat!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..