Livet med två barn 

Jag och Philip tillbringar en hel del tid på golvet här hemma. När Alice sover eller är på förskolan får han ha leksakerna ifred, annars är allt han leker med ”min” enligt Alice. När Philip leker på golvet passar jag på att göra träningsövningar jag fått av min sjukgymnast för min trasiga höft. Jag ska dit igen på fredag och få fler träningsövningar och även beställa ilägg till skorna.

Jag får ofta frågan hur livet med två barn är, mitt svar är att det både är lättare och svårare än jag trodde. När båda är friska fungerar det bra, men när de varit sjuka som nu är det körigt. Det är det såklart med ett barn också men just det här med att natta två barn är svårt tycker jag. Alice är inne i en fas där hon har svårt att komma till ro. Hon somnar lätt och vaknar så fort man försöker trassla sig ur hennes grepp.

 Hur funkar det med hämtningar och lämningar på förskolan? Var är Philip då? När jag hämtar Alice på förskolan ligger Philip alltid kvar i vagnen utanför. Ofta är Jessica med (så glad att jag har henne så nära!) och står kvar med Philip utanför, men de gånger jag är ensam har det fungerat bra i alla fall. En av alla gångerna har en mamma stått vid vagnen och gungat den när jag kommit ut med Sprallis. Men annars ligger han där och sover eller är nöjd. När han börjar bli större nu kommer han få följa med in, hans sovstunder blir färre och kortare ju större han blir… Nu ska jag kila ner och hämta hem Alice. Ibland tar det fem minuter att komma hem (om hon vill åka vagn) men det kan också ta 45 minuter om hon vill gå…

/Angelica

 1. Bland det bästa med två barn som är relativt nära i ålder är när de blir tillräckligt stora för att roa varandra. Mycket lättare än att ha bara ett barn som man ska underhålla.

 2. Malin skriver:

  Hej Angelica!
  Måste bara börja med att säga att jag älskar eran blogg och Tvillingpodden lyssnar jag slaviskt på! Du och din syster verkar ha varit med om mycket och nu går jag till dig för lite visdomsråd 😛
  Jag är 21 år gammal och hade hela livet planerat framför mig, är snart färdig sjuksköterska vilket är första steget mot min dröm som barnmorska. För två år sedan träffade jag en underbar kille som är läkare och vi planerade att flytta ihop nu när jag blev färdig och jag såg bröllop, barn och hela bidevidden framför mig tillsammans med honom. Meeen allt blir inte riktigt som man tänkt sig och nu på ALLA HJÄRTAND DAG gjorde vi slut. Bara sådär.. Snipp snapp liksom! Hur går man vidare från det!? Hur blir man singel igen liksom efter att ha varit inställd på en sån framtid? Har du några tips till en nybliven singel?
  Kramar från en trogen läsare ❤️

 3. Mia skriver:

  Har också två barn numera (sjukt! När o hur hände detta?! Haha!) men pappa är hemma så jag har inte upplevt the real stuff än. På vilket sätt ör det enklare än vad du trodde?
  Det verkar vara poppis med 12-18ån mellan barnen, kanske ni skulle göra ett särskilt avsnitt/inlägg om det där läsare får komna med tips o erfarenheter också.
  Först- vad vill folk veta.
  Sen- läsare får skicka in svar o ni presentear en del av dom.
  Nyttig info!
  Eller!! I er Lippis tidning kan ni ha ett reportage o infosida om det. Tätt mellan barnen- allt du behöver veta!
  Kram från en pigg mamma med rs-sjuk spädis 🙂

 4. Jessica skriver:

  Åh, de är så spännande att läsa om hur det är att ha två barn! 🙂 hur ni gör vid olika situationer mm! Kan ni inte göra ett längre inlägg om de? Hur dagarna ser ut med olika rutiner, va gör ni av lilla killen när ni ska göra ordning Alice på skötbordet, ja lite sånt! Väntar vårt andra barn som kommer i april, det blir 1.5 år mellan dom och jag bubblar av känslor…. Kärlek, längtan, lycka men även mycket oro och spänning öve är hur det kommer bli. Hur nätterna kommer gå osv! Tack för en sååå härlig blogg <3

 5. Maja skriver:

  Jag undrar hur ni typ ”leker” med Philip, alltså hur underhåller man en bebis som inte kan krypa/gå? Det känns som min mest ligger där och klagar på att han inte kommer vidare. Leksaker stoppas bara i munnen, och sen klagas det snabbt igen för att han inte kommer någon vart.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..