ANNONS

Livet med två barn 

/

Jag och Philip tillbringar en hel del tid på golvet här hemma. När Alice sover eller är på förskolan får han ha leksakerna ifred, annars är allt han leker med ”min” enligt Alice. När Philip leker på golvet passar jag på att göra träningsövningar jag fått av min sjukgymnast för min trasiga höft. Jag ska dit igen på fredag och få fler träningsövningar och även beställa ilägg till skorna.

Jag får ofta frågan hur livet med två barn är, mitt svar är att det både är lättare och svårare än jag trodde. När båda är friska fungerar det bra, men när de varit sjuka som nu är det körigt. Det är det såklart med ett barn också men just det här med att natta två barn är svårt tycker jag. Alice är inne i en fas där hon har svårt att komma till ro. Hon somnar lätt och vaknar så fort man försöker trassla sig ur hennes grepp.

 Hur funkar det med hämtningar och lämningar på förskolan? Var är Philip då? När jag hämtar Alice på förskolan ligger Philip alltid kvar i vagnen utanför. Ofta är Jessica med (så glad att jag har henne så nära!) och står kvar med Philip utanför, men de gånger jag är ensam har det fungerat bra i alla fall. En av alla gångerna har en mamma stått vid vagnen och gungat den när jag kommit ut med Sprallis. Men annars ligger han där och sover eller är nöjd. När han börjar bli större nu kommer han få följa med in, hans sovstunder blir färre och kortare ju större han blir… Nu ska jag kila ner och hämta hem Alice. Ibland tar det fem minuter att komma hem (om hon vill åka vagn) men det kan också ta 45 minuter om hon vill gå…

/Angelica

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00