Livet är ytterligheterna

Om det är något livet som småbarnspappa har lärt mig är det att allt går i vågor. I söndags hade vi en av de värsta läggningarna vi haft. I måndags var det en vanlig rutinläggning, inget speciellt att nämna där. Igår däremot. Där kom toppen och lite så jag önskar att man kan få till nattningarna när Philip blivit lite äldre.

18:00 visade Philip tecken på att han började bli trött. Vid 18:10 stod jag och vaggade honom i vagnen. Alice även hon otroligt trött redan nu. Hon satt i sin sittpuff under en filt, med ett gossedjur och myste. Efter fem minuters vaggande av Philip var han superirriterad så jag tänkte; ”aja men jag chansar på att han är hungrig trots att han åt en full portion för två timmar sedan”. Så sant som det var tänkt, han åt en hel flaska till och somnade på direkten. Nattningen av Alice var jättemysig. Hon ville borsta tänderna; ”booschta” och efter hon fått på sig pyjamasen, dricka ”möölk” (mjölk).  

 Vid 19:00 sjönk jag ned i soffan i ett tyst och undanplockat hem. Angelica åkte iväg på middag med en av sina ungdomsvänner och jag passade på att kolla lite tv-serier som jag följer men inte hon.

/ Stefan

  1. Helena skriver:

    Vad skönt att nattningarna gick så bra! Jag tänkte bara vara lite tråkig och lägga mig i, men av största välmening. Så snart barnet fått tänder ska det helst inte få mjölk eller välling efter tandborstningen. Ja, jag är tandläkare, så jag ser hur mycket hål det kan bli av att äta på nätterna. En gång är ju inte lika farligt som att småäta sig genom nätterna, men på sikt är det det vi rekommenderar. Det brukar vara en liten jobbig period när de ska vänja sig av, men så är det ju med många faser. Heja er! Ursäkta att jag lägger mig i!

    1. Äh jag tycker inte att det är att lägga sig i. Vi har fått lära oss att det är okej att ge mjölk meeen då ska tandborsten med upp så att tänderna kan borstas efter…. Gör vi det? 10 fall av 10 nooo. Haha. Vi MÅSTE skärpa oss. Tack Helena! <3 Kram A

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..