Att vakna av sig själv

Jag måste ha sovit väldigt bra i natt. För 04:38 vaknade jag av mig själv, visserligen trodde jag att jag försovit mig då men det tycker jag spelar mindre roll. Det var varken väckarklocka eller barn som väckte mig. Philip vaknade strax därefter och var hungrig. Eftersom jag var så taggad p ådagen att jag vaknade själv bestämde jag där och då att jag skulle träna på morgonen istället för på lunchen. Därför får ni det här ”sena” morgoninlägget.


Jag har gått och funderat på en sak som hänger ihop med att vakna av sig själv. I några dagar i slutet av förra och början av denna vecka, nattade vi Alice redan innan eller runt 19:00. Då vaknade hon strax efter 06:00. När vi nattar henne närmare 20:00 sover hon den extra timmen hon är uppe plus lite till. Vilket kanske förfaller sig helt naturligt eftersom om hon är uppe längre blir hon tröttare och därför sover längre. Hur är det med era barn? Vaknar de samma tid oavsett vilket tid läggningen sker eller är det mer som hos oss att det är antalet timmar som är konstant?

/ Stefan

 1. Disa skriver:

  Det verkar vara tiden här med. Ett tag vaknade vår dotter (som är lite mer än 5 månader) klockan 07, oavsett när vi lagt henne eller hur många gånger hon varit uppe under natten. Nu vaknar hon mellan 06 och 07 och det också oavsett när hon somnat.
  Jag passar på att fråga en sak förresten! Eftersom Philip och vår dotter är så nära i ålder tror jag att ni snart är inne på den här frågan som jag och min fästman nu grubblar över: hur gör man det bästa steget från babynest till spjälsäng? Ni har ju erfarenhet från förr tänker jag mig! Vår tös börjar växa ur nestet och blir irriterad när hon inte kan rulla upp på sidan från rygg utan hjälp från mamma (vi två sover i ett separat rum med sidovagnsspjälis + en vuxensäng i samma höjd). Jag har testat att ta bort nestet och bulla upp med saker under lakanet men hon rullar över på mage och börjar dregla och äta på ALLT tyg hon kommer åt. Haha. Klurigt…

 2. Anna skriver:

  Vår lille på 1,5 år sover oftast ca 10 timmar/natt. Från 20.00 till 06.00 ungefär. Testat att lägga honom tidigare men då vaknar han ju ännu tidigare… Blir han vaken längre än 20.00 verkar imte spela någon roll utan det är upp vid 06 ändå. Så här i huset verkar det vara 06 som gäller eller max 10 timmar. Sover lite (ca 1 Tim) på dagen också, så han är en rätt vaken kille

 3. Malin skriver:

  Vår dotter är 11 månader och hos oss är det också tiden. Hon sover nästan alltid kring 11-11,5 timmar. Somnar mellan 19-20 och vaknar elva timmar efter. (Såklart med uppvak både på kvällen och natten). Har också tänkt på det att det är tiden hos oss som är konstant.

 4. Mia skriver:

  Vaknar samma tid jämt, 06.30.Ibland tidigare..puh!

 5. Rebecka skriver:

  Nu är vår gosse bara 3 månader men tycker han har bra rutiner redan! Han somnar för natten mellan 19-20 och sover till 07-09 med 3 uppvak för mat

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..