10 aha-upplevelser under en förlossning 

FullSizeRender

Jag älskar att föda barn, alltså på riktigt. Jag tycker att det är otroligt häftigt och även om det gör ont är det fortfarande magiskt! Här är 10 aha-upplevelser jag hade under mina två förlossningar. 

1. ”Har jag kissat på mig?”
Nix, det var vattnet som gick. Eller… det kan lika gärna vara vattniga flytningar, det är tydligen helt normalt mot slutet av graviditeten.

2. ”Sjukhusskjortan är kanske världens skönaste plagg!”
Får man ta med sig den hem? Den funkar ju kanon istället för morgonrock. Eller mjukisbyxor. Eller varför inte som en blus till ett par strumpbyxor?

3. ”Hmm, nu gör det nog lite lite ont längst ner i magen, jag har nog en värk.”
När du väl fått värkar vet du hur det känns. Det där innan, den molande mensvärksliknande känslan är bara förstadiet till värkar.

4. Rosa hästar, narnia eller en rejäl sommarfest!
Lustgasen kan göra dig fullare än någonsin och även göra så att man ser och hör saker som inte finns.

5. ”Nu bajsar jag på mig. På riktigt.”
Japp, så kan det kännas när krystvärkarna startar, det är helt normalt.

6. ”Uahhaaa! Vrååål!”
Eh? Kommer det där ljudet från mig? Kroppen ger ifrån sig alla möjliga ljud under en förlossning. Hej avgrundsvrål och urkvinna!

7. ”Jag kan INTE kuta ryggen mer nu, jag har en stor badboll till mage i vägen”
Att narkosläkaren ber dig skjuta ryggen ännu mer än du redan gör, mitt i en värk, kan kännas omöjligt när du ska få epidural.

8. ”Känseln i ena benet är helt borta, ska det vara så?”
En epidural kan ge den biverkningen.

9. ”Hur kan en sån liten bebis låta så mycket?”
Även om de är små när de föds kan de låta mer än man tror.

10. ”Du är den finaste bebisen jag någonsin sett”
Alla måste hålla med dig, det har aldrig fötts någon vackrare bebis.

 

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:
11 situationer du som har barn på förskolan förstår
10 saker jag vill att mina barn ska njuta av så länge de är barn
Första vs andra barnet – 9 stora skillnader
Lista på saker man behöver till bebisen
7 saker jag älskar med Stefan
7 saker jag stör mig på hos Stefan 

Fler roliga listor:
14 tecken på att du har blivit förälder
Du vet att du har varit mammaledig länge när
6 saker du störde dig på med småbarnsföräldrar – INNAN du själv fick barn
8 tecken på att du är en förälder 

/Angelica

 1. Tanja skriver:

  Jättebra lista! Precis så var det för mig med, båda gångerna. Första gången kom jag in till bb 10cm öppen så det var i sista stunden å jag trodde det bara var förvärkar så jag hann inte testa lustgas riktigt eller nåt men andra gången, jag var i v38 och skulle till barnmorskan på kontroll och jag trodde det var sammandragningar men det var värkar och jag var öppen 4cm när hon undersökte mig så det var bara att åka till bb men då hann jag testa lustgas :)) 2min senare, på första värken typ kom bebisen 🙂 men det är verkligen en aha-upplevelse! Shit! Vi kvinnor är ju helt fantastiska!

 2. Feline skriver:

  Ni är så härliga människor att följa !!! Och tack för en super bra pood , lyssnade på flera avsnitt genom min förlossning . Pausade varje gång jag fick en värk och sen satte på igen. Tills barnmorskan tog telefonen

 3. Jag känner nog bara igen mig i 6 och 10. Lustgasen tog inte och nån Eda har inte funnits tid för på mina förlossningar då det gått så fort. Angående ljudvolymen har jag snarare varit förvånad att skriken är så mesiga just i början. Efter nån eller några månader däremot, ojoj. Då kan man behöva hörselproppar.

 4. Karin skriver:

  Tänk att det är så olika. Själv fick jag hinnorna tagna, tog ingen lustgas, fick en perfekt satt epidural, vet inte hur krystvärkar känns pga fick aldrig några, vrålade inte och fick en liten bebis med ytterst modest volym på skriken :p

 5. Elin skriver:

  Angelica! För ett tag sedan skrev du om en deodorant som du använde som funkade riktigt bra! Vad var det för deodorant? Har provat så många men ingen som funkar så bra tycker jag…

  Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..