Rutiner och tidsomställning

Vi har varit lite slappa under påskledigheten med allt vad rutiner heter. Vi har gått upp sent (typ), ätit frukost senare än vanligt, vilket har resulterat i senare lunch, senare lunchvila, senare middag som så klart ger senare sovtider.

trottalice
Att vi sedan ställde om klockan natten till i söndags gör inte den hela saken bättre. Jag trodde jag skulle bli tokig igår som ett resultat av detta. För det första vaknade jag av en väckarklocka för första gången på år och dar (ja, typ fem dagar men det kände som år, jobba med mig nu =P ). För det andra tyckte int Philip det var riktigt dags för att sova innan 20:00. Alice ville inte bli nattad av Angelica när de väl låg i sängen, men på väg dit hade det enbart ropats efter ”Mammaaaaa”. 20:45 var bägge barnen nattade. Det brukar vara färdigt vid 19:00 senast 19:30.

Därför blev jag lite (men bara lite) glad när jag hörde att Alice vaknade samtidigt som jag knöt skorna nu på morgonen. Min första tanke var; ”Yes! En lugn kväll och åter till rutinerna”. Samtidigt vet jag att om Alice vaknar för dagen vid den tiden blir det ingen rolig kväll pga en övertrött liten Sprallis. Hur brukar ni ha det efter ni har varit långlediga? Är ni duktiga under ledigheten eller är ni lika slappa som oss?

/ Stefan

 1. Lea skriver:

  Vår son på 1,5 år har inte påverkats av tidsbeställningen tack och lov.
  Vi är alltid hårda med rutinerna, det gynnar oss alla i slutändan.
  Nej vi kan inte stanna sent på middagar osv, men det kommer en tid för det med.
  Vi har tillgång till barnvakt om vi vill hitta på något som blir sent, då rubbas inte hans sovtider.
  Det känns viktigt för oss.

 2. Emelie skriver:

  Vår dotter är väldigt rutinstyrd så vi gör ingen skillnad på varken vardag eller helg eller långledigt. Mest för att vi själva ska få sova så vågar vi inte ändra på något. Sen mår hon som bäst om hon får vila, äta och gå och lägga sig samma tid varje kväll. Men läggningen tog lite längre tid i söndags. Tycker vi kan låta bli att ändra klockan…

 3. Anni skriver:

  Vi håller på rutinerna men klockomställningen ställde till det. Vi har alltid långa nattningar, ca 1h. Brukar börja natta kl 20. En kväll tog det 2,5h att natta och igår var vi nere i 1,5h. Så vi har ingen egentid just nu… Jag är så arg på det här vansinniga klockändrandet, det är ju bara dumt. Bättre i ena ändan och sämre i andra och efter några veckor har solen kommit ikapp och det är ingen skillnad mera. Varför slutar vi inte med detta? Är det inte ursprungligen för att det inte ska vara så mörkt då man ska ut och mjölka korna typ?

  1. Emma skriver:

   Förr när man gick upp tidigt för att mjölka kor osv så gick man bli efter ljuset och inte klockan och vad det gäller sommartiden så tror jag den infördes i Sverige 1980! Ganska nytt påhitt med andra ord. Och helt onödigt!

 4. Hej världens härligaste familj!! Hänger här, på instagram & lyssnar självklart på podden & tycker ju ni är så himla vettiga!
  Så jag tänts fråga er.. Hur ”aktiverar” ni Philip på dagarna? Alltså, jag har en dotter på 4 månader och har fått för mig att hon måste ha så himla mkt stimulans hela tiden! Men jag har ingen aning om vd jag ska göra 🙂 Låter ni honom ligga en stund själv på dagarna? Rörig fråga, skyller på lite sömn 🙂 Tack för att ni är bäst!

 5. Vi försöker hålla sovrutinerna så gott det går för vi vet att ett par kvällars senare nattningar rubbar våra barn på ett negativt sätt(3 och 1 år). Men att ställa fram klockan gjorde inget för våra barn dom sover nu till 6:30-7 istället för till 5-6 som dom brukar men lägger sig fortfarande som alltid vid 19-19:30. Så för oss funkar allt bra, för tillfället iaf ☺️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..