ANNONS

Nattningsrutiner två barn

/

Igår på middagen pratade vi om barn och sömn. Både Johanna och Helena har två barn och jag ville veta var och hur deras barn sover. Det var lite olika, ibland i deras sängar, ibland i egna rum. Alice har ett eget rum som vi tänkte att hon och Philip ska dela på. Philip sover just nu inne hos oss, i en bedside crib. Alice sover i en 1,20-säng som inte har några ben, den står alltså inne i hennes rum. Min fråga är nu hur tusan vi ska göra med Flippen? Väcker inte barnen varandra om de sover i samma rum?

syskonenlagergren

Jag och Stefan turas om att sova närmast Philip men när jag sover nära honom vaknar han mycket oftare. Jag är som en virvelvind när jag sover, jag snurrar och snurrar och snurrar. Då prasslar våra täcken och Flipp vaknar. Stefan är som en sten när han sover. Han ligger helt stilla. Från sekunden han somnar tills dess att han vaknar ligger han i exakt samma position.

Nu undrar jag om ni tror att Alice och Philip kan somna i samma rum? Alltså jag förstår ju att ni inte kan svara på det, men hur gör ni som har fler barn? Hur gör man då med nattningen? Nattar man båda samtidigt och hoppas på att de somnar samtidigt? Ska vi ta bort vår walk in closet och bygga om det till Philips rum? Jag vill det men det kräver rätt mycket jobb och Stefan tycker att det känns trist att inte ha kvar vår walk in… jag håller med. Men jag ser hellre att barnen har varsitt rum än att jag har en garderob jag kan gå in i.

Ge mig era bästa tips hur man man gör med två sovande barn i samma rum! Vilka är fördelarna? Och vilka är nackdelarna?

/Angelica

26
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00