ANNONS

Den nya morgonrutinen?

/

Philip har alltid vaknat tidigt. Strax efter  klockan 6 är sovmorgon. Det har varit en ganska stor omställning från Alice som oftast sover fram till och med klockan 8. Det har ändå varit rätt mysigt, han är lugn och kryper runt på morgonen eller vill gosa. Det passar ganska bra med nyhetsmorgon och en kopp kaffe samt lite stillsam lek och gos. Sen har det varit sovdags lagom till att vi går till förskolan med Alice, så att han har somnat i vagnen, antingen på vägen dit eller hem.

ensovandephilip

Men senaste dagarna har han börjat med något nytt. Han vaknar fortfarande vid samma tid. Vi går upp, byter blöja, leker, äter frukost och sen blir han toktrött efter ca 1h vakentid. Sover upp till en timme och sen är vaken fram till lunchvilan.

Nu kanske ni tänker, efter en snabb huvudräkning. Fan va nice, då kan ni ju sova en timme till på morgonen eftersom han och Alice då vaknar samtidigt. Om det ändå vore så bra, är mitt svar. Den här sömntimmen sover Philip nämligen väldigt oroligt. Han skriker i sömnen, sliper ut nappen, vaknar till, somnar om. Så det är ett evigt springande fram och tillbaka till vagnen för att vagga honom. Det här lilla blogginlägget är skrivet under hans sovstund nu på morgonen och har tagit ganska så exakt 47 minuter att skriva ihop.

Hur har era barns sovrutiner förändrats kring 8-10 månader?

/ Stefan

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00