Alices första smultronstrå

Igår efter kvällens lilla grillmiddag busade Alice och Acko runt tillsammans på vår lilla skogstomt. Det klättrades på stenar, solstolspallar och kastades gräs. Alice var verkligen helt lyrisk och höll ångan uppe trots att man såg på hennes ögon att det var hög tid för en liten vilostund. Eller ja, att sova för natten helt enkelt. Men hon var otroligt glad över att få springa barfota på tomten med Acko.

Alice fick även sitt första smultronstrå, och jag skulle ljuga om jag inte sa att jag var imponerad över hur länge smultronen faktiskt fick sitta kvar på strået innan hon åt upp dem.

aliceochackosmultronstran
alicesmultron2
alicesmultron3
Alice och smultronstrået var lite som min lillebror och blåbärshinken när han var liten. Bägge förstod att bäret skulle upp på strået, alternativt ner i hinken, innan man fick äta upp det. Men stunden den fick sitta på strået (ligga i hinken) blev kortare och kortare för varje bär som plockades.

/ Stefan

  1. Fia skriver:

    Åh vad nostalgisk jag blev nu från min egna barndom! och sugen på att plantera smultron i trädgården! 🙂 Ha en fin sommar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..