Yoyo+ från babyzen

Vi har fått flera frågor om våra nya resevagnar. Det är två Yoyo+ från märket Babyzen. Vi köpte en rosa och en grå från Babyshop. Både jag och Angelica var lite oroliga över att vi inte skulle kunna gå ensamma med båda barnen nere i Grekland och på Mallorca, men det gick hur bra som helst. De är väldigt lättstyrda och smidiga. Lättast är såklart att köra en vagn.

herrlagergrenbabyzenyoyo

Fördelar:
– Den är enkel att fälla ihop och tar typ noll plats när den är ihopfälld.
– Den har stort utrymme för packning under.
– Den har ett litet plastfönster upptill så att man kan se om barnet har somnat eller inte utan att dra upp hela sufletten.
– Den är enkelt att växla mellan sittande och liggande läge.
– Den är riktigt snygg!
– Paraplyet till är kanon att fälla upp när barnen ska sova. Ingen sol och inga intryck.

Nackdelar:
– Handtaget går inte att reglera så det går inte att dra ut och göra längre. Angelica har korta ben så för henne fungerar den bra att köra. Jag har längre ben och upplever ibland att jag slår i längst ner på
– Vagnen fungerar bra att dra baklänges genom lättare sand, men tyngre och djupare sand, som exempelvis på en sandstrand, så är det bara att lyfta vagnen som gäller.
– När solen stod som högst på himlen blev det ljust inne i vagnen eftersom det är ett litet plastfönster upptill. Det går ju att lägga en liten filt eller något för där.

babyzen_yoyo

Vi trodde att Alice skulle ha svårt att somna i vagnen eftersom det inte är nåt långt stöd för benen, men det gick bra. Hon drog upp benen mot sig som en liten groda.

babyzen_recension

Ett stort plus för facket bak som man kan lägga massa grejer i. Dock får man vara försiktig med att bara slänga ner mobilen eller kamera när barnet är i liggande läget. Då kan det lätt hamna i huvudet!

Frågor vi har fått om vagnarna:

Är den lätt att fälla ihop?

Jag tycker det. Du drar den lite bakåt, fäller ned handtaget, lossar spärren under sitsen och drar sedan i handtaget (under sitsen) bakåt och uppåt så fäller vagnen ihop sig själv av sin egna tyngd.

Går den som handbagage på flyget?

Det gör den. Den väger under 5kg och håller samtliga kabinmått.

Den ser inte så ombonad ut, sover barnen bra i den?

Vi var lite oroliga för hur barnen skulle sova, halvsittandes, men det har inte varit några problem för våra barn. Att gå en stund, så att vagnen är i rörelse och se sover som stockar när det är sovdags.

Ramlar inte barnen ur den, med de låga kanterna?

Alice har inte haft några tendenser att hänga åt sidorna men Philip vilar glatt åt både vänster och höger men ur ramlar han inte. Sen sitter båda barnen fastspända med vagnens fempunktsbälte.

/ Stefan

 1. Sanna skriver:

  Har Ni hört något om den engelska vagnen Ickle bubba om den är bra/dålig?

 2. Emma skriver:

  En fråga, hur tänker ni på färger på kläderna till barnen? Har Alice och Philip typiska kill och tjej färger? Det ser ut som Pilip har mer typiska killfärger. Alice mer blandade färger. Var det självklart att Philip skulle ha den gråa vagnen och Alice den rosa? Något jag bara funderade över.

  1. AnnaO skriver:

   Har också tänkt tanken.. Inte för att jag har med det att göra, men blir nyfiken ändå! ☺️.

  1. Nej, Stefan ville ha en blå och en rosa, det var jag som valde den grå. Men ibland sitter Philip i den rosa och Alice i den grå, det är inte så noga för oss. 🙂 Med kläder blir det en hel del blandade färger. Vi har fått mycket i present och då blir det mycket rosa och blått. Jag bryr mig faktiskt inte. Philip är jättefin i rosa! 🙂 Kram A

   1. AnnaO skriver:

    Jag ÄLSKAR den rosa! Synd att jag har en 5-åring… Inte nåt behov av vagn…

 3. Vad härligt att vara på stranden! Älskar verkligen det.

 4. ElinL skriver:

  Blev lite förvirrad av inlägget. Högst upp står det recension Stefan. Då får man känslan av att han skriver. Sen i texten låter det plötsligt som att Angelica skriver, som har korta ben medan Stefan har långa. Sen längst ner är det ändå Stefan som skrivit under. Haha min trötta morgonhjärna får inte ihop det.

  Hoppas ni får en kanondag! Tack för den bästa bloggen 🙂

  1. Hej Elin,
   Det är inte alls din morgonhjärna som inte får ihop det. Det är nämligen så att Angelica skrev halva inlägget från början och jag som skrev klart det. Sen när vi läste genom det missade vi det som strulade till det för dig 🙂
   / Stefan

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..