Att sova i eget rum

Nu när Angelica och Alice är i Vimmerby tillsammans med Jessica, Elsa och mormor, passade jag på att låta Philip testa att sova i eget rum. Det var konstigt att inte ha honom precis bredvid och höra varje andetag, men det var samtidigt skönt att, helt ostört, kunna ligga och scrolla sociala medier innan man somnade. Hur gick natten då, undrar ni säkert?

philipsoverialicesrum
Philip vaknade av en högljudd explosion i filmen Spectre kring 22:30 (vad lång filmen var kändes som att den aldrig tog slut, inget vidare betyg va?) och fick en flaska ersättning vid den tiden. Sen va han lugn fram till 03:00. Det tog ett tag innan jag hade blandat klart hans nattersättning efter jag kollat till honom i vår video-babymonitor. När jag kom in i rummet sov han som en stock igen. Men just där och då var jag för trött för att inte ge honom ersättningen och gambla på att han inte skulle vakna om 30 minuter igen så han fick ersättningen. Vid 04:00 hade Philip satt sig upp i sängen och slängt iväg bägge napparna, i sömnen(!). Jag snubblade över napparna på väg in till honom och la honom ner och han fortsatte att sova fram till 06:15 då vi gick upp.

Ikväll ska jag lägga mig tidigare än igår (jag ska alltså inte se om Spectre). Då ska jag gamla på om han verkligen behöver ersättningen 03:00. Nu; kaffe!

stefankaffe
 Stefan

 1. Emilia skriver:

  Bestäm en tid, typ 04.30 och vaknar han innan det så försök natta om honom utan mat. Kämpigt ett par nätter men sen vänjer han sig. Och vaknar han efter den tiden så ge honom mat helt enkelt. Det funkade för oss när vi tog bort nattmaten (men då hade jag tiden 03.30 som tid eftersom min dotter var yngre då)
  Den där ryckliga sömnen tar ju så på en…. :/

 2. Lena skriver:

  Jag slutade amma när vår son var 10 mån och han fick ingen mat på natten. Tror att han gnällde ett par nätter max innan han började sova hela nätter för första gången, sån lyx!

 3. Alexa skriver:

  Tog ni inte bort nattmaten? (För mig att jag läste det). Vår knodd på sju månader började vakna på ren rutin för att amma, så vi slutade nattamma pang bom. Det var några gnälliga nätter men nu sover han oftast hela natten – inatt från 19:30 till 05:20 (då han vaknade pigg, men en listig mamma lyckades lura honom att somna om till 07:50… :))

  Tänker bara att jag tror bebbar kan vakna på rutin, är de vana att äta på natten fortsätter de kanske gärna med det tills man bryter den vanan. Men ni vet såklart bäst med Philip!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..