Första sovstunden i sitt rum

Just nu, i skrivande stund, sover Philip för första gången inne i det som ska bli hans rum, tills dess att han och Alice ska dela rum. Vi har de senaste tre nätterna låtit bli att mata Philip när han vaknar på natten och han har faktiskt somnat om och sovit vidare tills dess att det faktiskt är morgon. För varje natt som går blir också uppvaken senare. Det började med 03:00, för att bli 04:00 och inatt var det 04:45. Dvs om vi somnar strax efter att TV4-nyheterna är slut får vi 6h sammanhängade sömn numera. Bara för att jag skriver det här jinx:ar jag väl det hela något ofantligt och vi kommer inte sova en blund inatt, men men.

philipsrum
Som ni ser bor Philip än så länge i vår walk-in-closet, men den ska ju flytta på sig. Anledningen till att vi inte väntar med att flytta honom tills dess att den nya walk-in-closeten är färdig beror på att när klockan slog 06:00 imorse och Angelicas väckarklocka ringde, vaknade Philip av just väckarklockan och ville inte somna om. Trots att han var helt otroligt trött. Att han höll ut till 11:20 var ren och skär viljestyrka tror jag.

Min och Angelicas teori är iaf att han hade sovit längre om han inte blivit väckt. Så nu testar vi detta inatt och utvärderar om ett tag. Spännande ska det i alla fall bli.

/ Stefan

 1. Anni skriver:

  Vi försökte flytta vår dotter till eget rum då hon var strax under två år men det gick inte alls. Dels nattade vi henne i timtals och dels sov hon dåligt och det blev en massa spring och slutade med att vi tog henne till vår säng mitt i vatten. Så vi flyttade tillbaka hennes säng och nu sover vi hela nätter igen. Jag använder min fitbit som väckarklocka då vaknar varken mannen eller dotter då jag stiger upp.

 2. Rebecka skriver:

  Hur ni gjort rent praktiskt när han vaknat? Vår 9-månaders har börjat vakna 2 ggr/natt nu istället för 1 och han verkligen storgråter när han vaknar. Vill gärna ha bort nattmatningen men vet verkligen inte hur… 🙁

  1. Hej Rebecka,
   Det har fungerar bra nu, under nätterna, att bara lägga honom ner igen. Ge honom nappen, lägga honom på sidan och lägga på täcket samtidigt som man stryker honom lätt på ryggen. Då har han somnat om på någon minut.

   Däremot så har Philip haft liknande beteende som er 9-månaders på dagsvilan. Vaknar och storgråter. Då har jag nattat om honom antingen i hans vagn eller i en annan säng. Det har fungerat bra om han fått gosa lite på min axel under tiden, innan man lägger ner honom igen.

   Hoppas det löser sig!
   / Stefan

 3. Spännande! Hoppas det går bra för er. Vi flyttade ut vår plutt till eget rum när hon var 7-8 månader, för då upplevde vi att vi störde henne och hon störde oss. Så nu sover vi alla hela nätterna igenom! Så skönt!

 4. Karin skriver:

  Härligt! Min snart 9-månaders kille har sovit hela nätter senaste 4 nätterna, Han har dock vaknat tidigare och tidigare, 05:20 var det dags att gå upp för han vägrar somna om. Man kan väl inte få allt 🙂 Och jag kommer ju säkert bli väckt 04 i natt bara för det… 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..