Pappa, ta av dig jackan

När jag klev innanför dörren idag, efter att varit borta från barnen i ett och ett halvt dygn, ropade Alice direkt ”Pappa, ta av jackan”. Det är hennes sätt att säga; ”Du ska stanna här”. Det gäller alla som kommer, om det är vänner, mormor, eller vem som helst som Alice gillar, så ska man ta av sig jackan när man kommer in, för att visa att man ska stanna. Philip sken upp som en sol när han såg mig och började slänga slängkyssar, som är hans grej just nu.

pappalagergren

Jag kramade om Alice och sa att jag skulle bara bära in lite saker och sen komma och sätta mig vid mellisbordet tillsammans med henne. När Alice sen ser hur mycket saker jag bär in ropar hon från sin lilla stol; ”Alice färdig nu, Det är tungt, Alice kan hjälpa till”. Hon säger så mycket roliga saker nu, så att jag blir helt tårögd av henne.

IMG_4264

När jag och Angelica kollade film i fredagskväll, egentligen efter Alices sovtid, men Alice vägrade sova så hon satt med, fällde hon massor av roliga kommentarer. Min favorit var dock; ”TVn trasig. Lugnt, Alice fixar!”. Det var så att jag och Angelica hade pausat filmen för att en av våra telefoner ringde, men då gick TVn sönder enligt Alice. Där är nämligen så att när Netflix eller Viaplay, krånglar, säger jag att ”Pappa ska fixa” när Alice tittar, och nu eftersom jag och Angelica tittade, tyckte väl Alice att det inte var mer än rätt att hon fixade TVn åt oss, eftersom vi gör det åt henne. Lilla busmajan!

/ Stefan

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..