Tips på frukostgröt

Varje vardagsmorgon äter jag samma frukost bestående av havregrynsgröt, med blåbär och banan (vanlig havregrynsgröt en del havregryn två delar vatten, lite salt och koka ihop blanda i blåbär under uppkok och sen mosa i en banan efteråt) samt en kopp kaffe. På helgmornarna brukar jag ”lyxa” till det med att ta en macka också. Igår fick Philip smaka lite av min gröt vilket var en succé för honom. Så idag gjorde jag en portion åt honom också, istället för att han skulle äta sin klämmisgröt som han äter varje morgon. Han åt pulvergröt fram till för ungefär två månader sedan men sen dess har han bara ätit klämisgröt och vägrat all annan gröt. 

IMG_4767
Philip har blivit mycket bättre på att äta med sked sen han började på förskolan (Alice hade samma utveckling) och idag åt han upp hela sin portion gröt helt själv. Det har varit väldigt mycket händer i inmundigandet av mat för Philip så det här var en riktigt framgång på två plan. Både grötmässigt och teknikmässigt.

/ Stefan

  1. Heja heja! 😀
    Nyfiken fråga, äter ni bara gröt till frukost (barnen främst), eller hur ser era frukostar ut? Känner att våra bara blir samma och det börjar bli så tråkigt…

    1. jag äter gröt och ägg. Och kaffe. Alice äter mackor, youghurt och granola. Och mjölk eller juice. 🙂 Och Philip äter gröt, macka och ibland någon smoothie. 🙂 Jag vill börja göra acaibowl, men har inte tagit tag i det. Kram A

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..