Samsovning med bebisar och barn

Jag tycker att det är så himla mysigt att sova tillsammans med barnen. Jag la upp en bild på instagram igår och frågade hur mina följares barn sover och det var rätt spridda svar. Vissa sover inne hos föräldrarna och andra i egen säng från tidig ålder. Jag sover hur bra som helst även om Alice eller Philip delar säng med oss men det gör inte Stefan. Det kan i och för sig ha att göra med att de gärna sover med sina ansikten nära mig och sen sparkar de på Stefan…. Hehe. Jag hade kanske inte heller sovit så bra med små fötter i ansiktet.

FullSizeRender

En liten Flippis som bebis. Gullnos! 

Men nu undrar jag hur era barn sover? Sover de i er säng? Eller sover de i egen säng? Kommer de in till er på natten? Jag älskar att gå in till mamma på natten när jag vaknade och det gjorde jag i väldigt många år. Jag tycker fortfarande inte om att sova ensam och har aldrig gjort. När barnen var nyfödda sov de i vår säng i ett nest, det är en himla bra uppfinning tycker jag. Nu sover Philip i sin spjälsäng inne i vår gamla walk in closet (som håller på att bli ett gästrum sakta med säkert) och Alice sover i sin stora säng (1,20 utan ben) inne i barnens lekrum.

/Angelica

 1. Men vilken söt bild, smälter! Jag funderar också på hur vi ska göra med vår lille kille när han kommer. Har köpt en spjälsäng men känns som att den knappt kommer att användas i början.. Skulle vilja att han sov med babynest mellan oss men min sambo sover verkligen som en STOCK så tanken av att han kanske lägger sig över, eller smäller på en arm gör mig väldigt orolig… Får väl avvakta och se hur det blir =) Kunde du/ni sova lugnt med babynestet? =) Kram

 2. Therdee skriver:

  Mina barn 3 & 1 sover i egna sängar i vårt sovrum och om dom vaknar och vill så kommer dom över till oss! Älskar när dom sover hos oss! ❤️

 3. Vår son, 2 år, somnar i sin säng sen när han vaknar, allt mellan 21:30-5, tar vi över honom

 4. L skriver:

  Vår grabb på 1,5 år börjar sova i sin säng i eget rum. Han vaknar dock många gånger per natt och om han blir för ledsen eller vi inte orkar gå upp stup i kvarten kommer han över till vår säng 🙂

 5. Louise skriver:

  Min lilla på 8 mån sover första delen av natten i en bedsidecrib och resten av natten hos mig… dels tycker jag att det är rätt mysigt och sedan bökar hon runt så mycket just nu så jag orkar inte hålla på och dutta med henne i sin säng fram och tillbaka.. smidigare att ha henne närmast möjligt då tycker jag hihi 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..