Egentid för barnen

I veckan var jag och Alice inne i stan alldeles ensamma och det var den mysigaste dagen på länge. Vi har börjat tänka en del på det här med egentid för barnen, att det är viktigt. Att Alice måste få ha sin mamma eller pappa helt för sig själv och detsamma gäller för Philip. Jag märker att Alice tycker om när det bara är hon och jag. Hon älskar att åka buss och bara det blir ett stort äventyr för henne. För mig är det väldigt skönt att bara ha ett barn att fokusera på i några timmar och inte behöva tänka på att de inte ska slåss. Vi åt glassmellis, bästa tänkbara mellis. Jag älskar yoghurtglass,

mellis
Hon har blivit så stor så snabbt.

mellis_lagergren
Hon valde glass med jordgubssmak och några jordgubbar.

glass
Jag tänkte att jag nog också skulle få smaka lite glass, men den gick åt rätt fort…

yoghurtglass
Världens gulligaste skruttmunk.

PA271654
Ni som har flera barn, brukar ni försöka låta barnen få egentid med en förälder? Eller vara ensamma hos mormor eller morfar? Eller hos någon kompis? Vid vilken ålder brukar de börja leka med kompisar efter förskolan? Jag kan bli helt varm och lycklig i själen när jag tänker på allt roligt vi har framför oss. Sen kommer jag på mig själv att jag ska njuta här och nu, här och nu.

Ingen tid kommer ju tillbaka och jag tar ingenting för givet. Jag försöker ta vara på tiden vi har tillsammans men kan ofta bli stressad över att tiden går så fort. Det var ingen som sa till mig att tiden går dubbelt så fort när man får barn. Eller det känns så i alla fall. Som att när Alice föddes speedades livet upp ett snäpp, aldrig har veckorna gått så fort innan. Är det någon som känner igen sig i det? Eller är jag ensam om att känna att tiden går fortare nu? Kommentera gärna.

/Angelica

 

 1. Hej! Jag är gravid i v.28 nu med första barnet och tycker tiden går så himla fort! Trodde innan att man mest skulle gå och vänta i 9 långa månader men här går det undan! =) Det gör mig tom lite stressad när jag tänker på hur snabbt det måste gå när han väl är ute sen då… men som du skriver så är det ju viktigt att stanna upp och njuta här och nu <3 Kram

 2. Nat skriver:

  Hej

  Det där såg himla mysigt ut, och tjejen är ju såå söt.

  Vi har 3 barn på 5 månader, 3 år och 6 år. Dom två stora har en stund var i veckan med en av oss föräldrar. Jag tar den lille själv till en lekpark på lördagsmornar och pappan badar/simmar onsdagkvällar med 6-åringen.

  6-åringen fick börja ta hem vänner och åka själv till kompisar när han fyllt 5. Han kunde då lite enkla grejer som att äta fint med kniv och gaffel, torka sig själv efter nr 2 och klockan

 3. Therdee skriver:

  Än så länge har vi inte jätte mycket egen tid med barnen. Men min 3 åring påpekar högt och tydligt om lillasyster inte ska följa med. Så har börjat fundera på att man oftare ska göra så!?
  Tiden går du dubbelt så fort! De håller jag verkligen med om.

 4. Mia skriver:

  Våra barn är två och fyra, och vi försöker göra saker ensamma med dem med jämna mellanrum. När yngsta var nyfödd blev det mest typ korta grejer, som att jag gick och en promenad och pratade med den store medan vi typ gick och sopsorterade. Vardagsgrejer, men där han ändå fick min fulla uppmärksamhet. JU större de blir, desto längre tid och bättre grejer hittar vi på. Idag var min man och den store i Globen på någon superhjälteshow, bara de två. Jag älskar att få lite ensamtid med ett av barnen, tycker deras härliga tankar och resonemang kommer fram så bra då.

 5. Lina skriver:

  Jag har en (snart) 2,5 åring och en 6 månaders. Just nu blir det ju automatiskt mkt egentid med lillen då han ammar samt när den äldsta går på föris. Men jag tänker också på att försöka få stunder bara med dottern då lillen tex sover eller att vara vi två åker och handlar under en timme. Men det känner jag kommer bli mer och mer viktigt och avsättas mer tid för ensam tid med varje förälder/barn då det var nåt jag saknade som barn med 4 små syskon.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..