Vinnaren av Children’s Climate Prize

I samarbete med Telge Energi

Vi har tidigare bloggat om Children´s Climate prize, som är Telge Energis instiftade miljöpris för unga, drivna miljöhjältar som på sitt sätt bidrar till att förbättra villkoren för vår värld framöver. Om ni klickar här kan ni se Alices nomineringsfilm. Tanken var att vi skulle varit på prisutdelningen ikväll och live-rapporterat därifrån via Instagram, men med två sjuka barn valde vi att stanna hemma med dem. Men det hindrar inte oss från att berätta om den fantastiska Xiuhtezcatl Tonatiuh som årets vinnare heter.

Xiuhtezcatl-Martinez_Final-1200x883

Xiuhtezcatl har dedikerat tio av sina sexton levnadsår till att påverka och prata om hur alla kan engagera sig för att hjälpa miljön. Denna unga klimataktivist och hiphopartist har redan hunnit med att tala inför världens ledare på Rio20 mötet i Rio de Janeiro och inför FNs generalförsamling. Han är ungdomsdirektör i Earth Guardians, en organisation av unga aktivister, artister, musiker som samlar totalt över mäktiga 600 ”crews” runt om hela vår jord. Kolla in Xiuhtezcatls medverkan i Skavlan i videoklippet här nedan.

KRAM-märkt el från Telge Energi finansierar Children’s Climate Prize som ett av sina projekt. Ett annat projekt bedrivs nere i byn Morogoro i Tanzania där Telge Energi, tillsammans med TRINE där man sen i somras installerar solceller till hela byn. Solceller kommer att byta ut fotogenlamporna och andra fossila energikällor som används i byn idag, ge barnen en möjlighet att läsa läxor även när det är mörkt ute och minska CO2-utsläppen med hela 382 ton under 1,5år. Mer om KRAM-märkt el hittar du här!

/ Stefan

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..