Alltid rent och undanplockat

Hos oss är det aldrig någonsin stökigt. Båda barnen väljer alltid en eller två leksaker som de sitter med i ungefär en timme innan de byter. Det kan vara allt från en bok och en nalle till en bil och en legogubbe. Jag förstår inte vad folk menar när de säger att det blir ”kaos” eller stökigt med barn. Det är ju hur lätt som helst att ha ordning och reda bland leksakerna. Jag kallar det lathet bara. Lata föräldrar som inte orkar plocka undan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…..

….

……………..

Eller? Heheh…

IMG_0051
Sanningen är att det är STÖKIGT i alla rum hemma hos oss. ALLA! Jag försöker springa och snabbplocka när vi lämnar ett rum men det spelar ingen roll. Alla lådor med leksaker ska plockas fram och båda barnen ska leka med allt. Samtidigt. Alice är i en fas där hon kan stå och lägga pussel en stund. Och den stunden är ljuvlig. Philip är inte i någon sådan fas. Han vänder upp och ner på allt, klättrar på allt och ska vara nära Alice exakt varje sekund. Att vara hemma med två sjuklingar är allt annat än lugnt. Att ligga i soffan och kolla på film är inte riktigt deras grej.

IMG_0028
Fem minuter innan bilden togs var det städat, rent och undanplockat…. Alices stol ligger ner för att Philip inte ska klättra på den och trilla ner. Ser fint ut va? Hehe.

IMG_0024
Här sover Alice, men det är även båda barnens lekrum. Bästa leken igår var att stå i sängen och dyka ner i bollhavet. Mitt hjärta stannar varje gång de är på väg att krocka i hoppet. Där Philip är sitter det eluttag som han bara inte kan låta bli… Ahh jag blir svettig bara av att se den här bilden, haha.

IMG_0067

Det här är en skärmdump från min insta-storie, följer ni mig där? Angelicalagergren heter jag på instagram. Jag tycker att instastories är roligare än Snapchat som jag faktiskt helt har slutat med. Nu ska jag skala potatis och steka fiskpinnar. Jag får sätta fast Philip i hans stol när jag gör det för att hålla koll på barnen… Om jag lämnar de ensamma i ens minut utbryter det bråk med både nyp och slag… Sa jag att jag älskar mina barn? Jo, det gör jag. Men det ska bli riktigt skönt med helg.

/Angelica

 

 

..

 1. Cicci skriver:

  Vår dotter har också alltid varit en röjare. Inte bara med sina saker utan allt i lägenheten, särskilt köksluckorna. Vad är det med barn och kökslådor?! Iaf, det enda vi har kört är att begränsa mängden tillgängliga leksaker. Hon får leka loss ordentligt men vi har inte alla leksaker på en höjd hon når. Så när vi kan leka med henne, då plocka vi fram typ pussel, lego eller tågbana. Annars blir allt hopblandat.
  Har du sett de där fiffiga lekmattorna man kan ha till tex lego? Man kan kika på dem och när man är klar drar man ihop snöret så samlas allt lego i den som en säck. Så önskar jag att hela hennes rum var, bara dra ihop på kvällen så var det städat…

 2. Maria skriver:

  Alla barn är olika kan jag bara säga! Min dotter (nu har jag visserligen bara ett barn, kanske har betydelse) är nog onormalt ordningssam. Allt ska vara på sin plats och hon är inte heller så att hon kastar saker hit och dit. Såklart är jag också en bidragande faktor och mitt behov av ordning har säkert smittat av sig 😉 hon får såklart stöka ner om hon vill som barn ska få men hon verkar inte ha det behovet. Det som är lustigt är att hon är precis likadan på förskolan. Man ska inte flytta saker från dess plats. Inte stöka ner etc etc. Alla håller tydligen inte med! Hon är lika gammal som Alice 🙂

 3. Det är ju så där ett hem med småbarn ska se ut, får lite ont i magen av alla perfekta hem och småbarn. Det betyder att städningen går före att låta barnen leka och röra sig i hemmet. Att man lägger ner mer tid på att få det fint hemma än att låta barnen leka.

 4. -Jenny- skriver:

  Som jag känner igen mig! Mycket kärlek. Mycket kaos och stök! Min mamma fattar inte hur vi orkar. Hon fattar inte att hon hade samma liv när jag och min syster var små eftersom hon förträngt det. Vi pratade faktiskt om det igår…Men när man är mitt uppe i det, när stöket är livet, så orkar man bara. På något sätt har man energi eftersom man inte har något annat val. Jag tror inte at jag kommer att se tillbaka på småbarnsåren med nostaligi utan mest tycka att det är skönt att det är över!

 5. Alexa skriver:

  Vad är det för smart grej ni har vid huvudändan på Alices säng? 🙂 ser ut som en vikt madrass typ

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..