Mjuk eller hård säng, vad föredrar du?

Det var så otroligt skönt att sova på hotell, sängarna var så mjuka och jag önskar verkligen att sängen hemma var lika mjuk. Stefan och jag var inte riktigt överens när vi köpte vår säng. Han gillar när det är riktigt hårt, tänk er en stenbänk. Och jag älskar när det är lika mjukt som en sackosäck. Ja, man ska riktigt sjunka ner i sängen och knappt kunna ta sig upp. Vilken typ av säng föredrar du? Vi har två sängar och en madrass över, så jag skulle nog kunna ha min mjukare. Nu har vi dock enats i att ha en medelhård säng, men för mig känns den stenhård. Speciellt nu när jag helt plötsligt fått ont i ländryggen. 

IMG_0258
Det är nåt visst med sängkläderna på ett hotell också. Vi har ett bäddset hemma som är ljuvligt som vi fick av min mamma i bröllopspresent. Jag måste kolla upp med henne var de kommer ifrån.

IMG_0280
Haha älskar toarullarna i bilden. Jag hade på mig en ny topp från Zara igår. Jag hade helt glömt bort att jag hade beställt den från nätet, den är så fin tycker jag. 
lagergren

Såhär ser det ut där vi sover. Jag är så glad att vi målade om i sovrummet, innan var det vitt. Det blir mycket mysigare med den här gråblå nyansen.

sovrum_lagergren
Här är en bild med våra gamla sängbord och även med bedside crib där Philip sov som liten bebis. Åhh vilken liten plutt han var. Jag tog faktiskt ett graviditetstest igår och ett nytt i morse. Vill ni veta vad det visade?

/Angelica

 1. Klart vi vill.
  Nästa gång ni köper säng – köp från sova! Bäst! Vi köpte där och har aldrig ångrat oss. Vi nästan ryser av njutning varje kväll när vi lägger oss och har gjort det i 4,5 år. På sova får man prova fram madrasser som passar perfekt. Nu har vi båda medelmadrass för att vi låg bäst då, men det kunde lika gärna blivit att en hade mjuk och den andra hård. Så – gå till sova. Och investera. Man sover ändå bort 1/3 av livet..

 2. Jag vill ha hård säng. Fy, en sån säng som du beskrev när man sjunker ner är min mardröm typ. Får panik och ligger allt annat än bekvämt. Samma med soffa, måste också va hård.

 3. Jag vill ha en hård säng, tycker inte alls om att sjunka ner. Nu finns det ju sängar som man kan ställa in om ens partner inte gillar samma mjukhet/hårdhet på madrassen.

 4. Kan verkligen rekommendera er att boka en sängprovning på Sova. Vi köpte vår säng där för två år sen. Bästa investeringen! Dyrt men så värt det. Dom är verkligen kunniga på sin sak och kollar att det är rätt mjukhet/hårdhet för kroppen.

 5. Tycker verkligen att du ska gå till några som är proffs på sängar så att du får en madrass som funkar för din kropp, särskilt om du har ont. Sen kan man såklart föredra hårt eller mjukt, men viktigast är att madrassen avlastar kroppen på rätt ställen. Dvs den gör så att kroppsvikten avlastas från exempelvis höften. Lite luddigt kanske, men det där kan de som arbetar med sängar (eller ska kunna i alla fall). Vi köpte en ny säng efter att ryggarna höll på att paja på både mig och min man, och OH MY vilken skillnad. Det är verkligen värt pengarna att slippa ha ont och sova ljuvligt. Kram och lycka till!

 6. Klart vi vill!
  Himla fin färg i sovrummet, vet du vad nyansen heter? Sitter och planerar huset vi flyttar in i om 2 månader och visade för min man som sa JA till sovrumsfärgen Plötsligt händer det!

 7. Vi köpte en Sleepnumber säng för 6 månader sedan. Vi kan ställa om hur hård eller mjuk sängen ska vara. Perfekt för min man som vill ha sina sida mjuk medan jag har min hård. Jag skulle definitivt rekommendera en bättre säng!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..