5 saker du absolut INTE vill att dina barn får i julklapp

Alice och Philip blir i dagsläget superglada över ballongsnören och inslagspapper. Och släkt och vänner vill bara väl, men önska måste man ändå få som förälder. Om inte annat så kan ni som ska köpa julklappar till barn och ni inte har barn själva ta lite tips från den här listan. Psst! Listan är skriven med glimten i ögat. 

ettparontillmorsa_julklapp
Tack till vår Loppi-kollega Ett Päron till Morsa för lånet av bilden.

1. Saker som låter

Jag har på skämt innan jag fick barn sagt att den som köper något högljutt till mina kommande barn kommer inte längre vara mina bekanta efter den julen. Det är inte längre ett skämt, det är numera ett hot.

2. Saker som tar plats

Enorma gossedjur i all ära men var ska allting få plats? Gossedjurshörnan är redan överfull som den är, vinden eller källarförrådet är fullproppat av förra årets julklapps- och födelsedagsgossedjur och egentligen är det bara en enda som används år ut och år in.

3. Leksaker för äldre barn

Riktigt Lego istället för Duplo är säkert superkul på kartongen men inte när det försvinner bitar upp i näsan, ner i magen. ”It’s all fun and games until you got a Lego-bit in the hörselgången” som man brukar säga. Eller som Alice fick på sin ettårsdag små pärlor. Tack mormor 🙂

4. Saker som lever
Men vad gulligt att du valde att ge mina barn ett husdjur! Men gud vad gulligt att du också kommer hit på daglig basis och ordnar nytt vatten, städar upp efter den och ser till att den får all den mat den behöver!

5. Saker som ska byggas ihop
Kommer inte julklappen färdig att användas skapar den bara irritation. Först hos barnen som vill leka med den. Sen hos föräldrarna som blir irriterade över att barnen inte kan vänta på att sakerna byggs ihop och sliter i de halvfärdiga delarna. Svetten rinner i takt med tårarna.

/ Stefan

 1. A skriver:

  ”It’s all fun and games until you got a Lego-bit in the hörselgången” hahaha så sjukt kul

 2. Rebecka skriver:

  Ha ha den sista var ju så bra ! :))

 3. Anna skriver:

  Hahah… vet en som gav bort skor som pep vid varje steg till ett par tvillingar när de fyllde ett och nyss lärt sig gå. Det tyckte han var skitkul, och barnen med, Kanske att föräldrarna inte var lika förtjusta hehe… antar att de användes sparsamt 😛

 4. Fanny skriver:

  Glad att ja inte ska köpa julklappar till er:p ja kör på att man får vara tacksam för de man får o att man får nåt:)

 5. Haha, det här med leksaker som låter… Min sambos syster gav barnen en xylofon och ett munspel ett år. Gissa vem som har fått barn och kommer att få igen i år? 😛

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..