Barnens kläder på julafton

Igår tog jag och Angelica oss äntligen tid att köpa juloutfits till barnen, vi har inte provat förra årets men något säger mig att de inte kommer att få plats i dem i år. Ledtråd: Barnen har blivit ett helt år äldre… Jag hade spanat in klänningen till Alice i lite över en vecka och eftersom jag ska ha marinblått på mig blev jag överlycklig när Angelica hittade den lilla marinblå kavajen åt Philip.

syskonen_lagergrens_juloutfit

Innan Alice skulle gå och lägga sig igår visade vi hennes klänning för henne och den var, med hennes ord, jättefin. Till dess att vi visade vad Philip skulle ha på sig. Då var den inte vatten värd.

Min tanke med kläder till barnen har alltid varit den att vi väljer vad vi tycker är fint till dess att barnen får en egen vilja. Alice visade ganska tydligt sin vilja igår, att det var skjorta, kavaj och röda byxor som skulle vara outfiten på jul. (Stilpoäng till den som kan säga bloggaren som hade en hit med den låttiteln för några år sedan.) Hon gjorde sitt val, inte klänning utan Philips outfit. Så i eftermiddag innan jag hämtar barnen på förskolan ska jag lämna tillbaka klänningen och köpa en kavaj och ett par röda byxor även åt Alice.

Hur gör ni med vad barnen ska ha på sig? Och vad är eran outfit för julafton?

/ Stefan

 1. Miriam skriver:

  Va de inte kissies lillebror? Vad hette han, Peter?
  Jag vill också välja kläder helt och hållet. Men Greta är bestämd och jag gör ingen grej av de. Vill hon ha pyjamas på julafton så absolut, då har vi de. Då kanske jag kan matcha henne. God jul på er! ❤️

 2. Emelie skriver:

  Vår tjej är lika gammal som Alice, hon väljer kläder själv på morgonen. Tar lite extratid och kan ibland bli lite jobbigt när hon absolut INTE vill att man ska välja åt henne men inte heller vill sätta på sig något själv. Brukar lösa sig till slut. Men vi har köpt ett par röda byxor och en jultröja med renar på till henne, som hon valde med oss tillsammans. Själv har jag ingen aning, är gravid i vecka 27 och tycker bara att magen är ivägen. Har provat massa snygga plagg och inget sitter snyggt så jag gav upp haha!

 3. Supergulliga outfits och fint att ni låter Alice välja. Jag tycker att det är såå svårt det här med outfits. Jag har två bonussöner på 4 & 6 år och tycker att det är superkul att plocka ihop fina, matchande outfits till jul, kalas, etc. Ibland funkar det och ibland är det tvärvägran. Jag tycker att om man får välja kläder själv alla andra dagar så kan man ta på sig finkläder vid speciella tillfällen. Men ibland orkar man ju inte bråka och då får det bli den fläckiga favorittröjan istället.

 4. Vad roligt att hon vill ha kavaj! Kommer bli så fina båda två. Mina pojkar ska ha matchande marinblå tröjor från kappahls Hamton republik. Det ser jag fram emot! Ha en riktigt härlig och skön jul. Kram

 5. Hanna skriver:

  Vad fint att ni lyssnar på henne. Båda barnen kommer vara alldeles strålande.

  Såhär inför jul vill jag passa på att tack för er blogg. Öppen, ärlig och kärleksfull tycker jag att den är. Er kärlek för er familj lyser igenom.

  Till Angelica, försök vara lite förlåtande mot dig själv. Du/ni gör ert allra bästa för att räcka till. Det är gott nog! Ni är de perfekta föräldrarna till era barn. Ni gör de val som passar er familj bäst och ni försöker, precis som vi andra att få ihop vardagspusslet på bästa sätt. Ta ett djupt andetag och ta till dig av att ni gör så gott ni kan och det är gott nog. Som sagt jag tycker er välvilja lyser igenom här på bloggen

  Önskar er en god jul med nära och kära

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..