Mina nyårslöften

Nyår närmar sig och jag har de senaste veckorna funderat på om jag ska avge några nyårslöften och om så, vilka? Tidigare år har jag varit något träig och sagt att mitt nyårslöfte är att jag inte ska ha några nyårslöften. Men i år tänkte jag dela med mig av några av mina nyårslöften för det stundande 2017.

angelica_ella_stefan
Angelica, Ella och jag på nyårsafton 2013 när vi hade Great Gatsby-tema.

Hela grejen med nyårslöften för mig är att det ska 1) tillföra något positivt och 2) inte fallera för att man är allt för upptagen en dag eller en vecka 3) inte göra ditt liv stressigare. So here it goes:

 • Hålla en bättre kontakt med vänner och familj
  Jag är urusel på att höra av mig till de jag betraktar som mina vänner. Jag vet med mig att jag är dålig på detta och det är också första steget för en förbättring. Ett sms i veckan till de jag vill upprätthålla kontakten med.
 • Spendera mer tid med Angelica utan barn
  Inte bara tid, så som sena kvällar med varsin telefon i handen i soffan. Utan riktigt tid. Barnvakt bokad, dagtid och middagar i lugn och ro. Vi ska ha stående date-nights helt enkelt och det har jag bestämt utan att fråga Angelica. Men jag tror inte att hon säger emot.
 • Ha mer tålamod med mina barn
  Vi närmar oss den ökända trotsåldern och jag märker hur Alice gång på gång testar gränser och sätter mitt tålamod på prov. Jag ska intalar mig om att det är en fas och det kommer att gå över precis som allt annat. Lagom till dess att Alice är genom det lär Philip komma in i den och det kommer att ske under 2017.
 • Spela golfrundor på under 90 slag
  Ända sen jag började spela golf har jag vetat att jag inte kommer att bli någon proffsgolfare. Jag har inte tålamodet att träna så mycket och, nu som småbarnspappa, absolut inte tiden. Jag satte därför målet ganska tydligt att bli bogeygolfare. Alltså spela varje hål ett över par, i snitt. Har banan par 72 ska jag alltså komma in på 90 slag. Det är allt mellan fem och tio slag ner dit.
 • Börja skriva på en bok
  Angelica pitchade den här idéen för mig veckan innan jul och sen dess har den fått mogna i huvudet. Jag tror det kommer bli en rätt bra bok. Men mer i detalj vad det kommer att bli för bok det kommer jag att få be att återkomma om.

Vad är era nyårslöften?

/ Stefan

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..