8 nyårslöften ingen (eller få!) håller

godis

Bildkälla Unsplash/Brooke Lark 

Ett år innehåller 365 dagar och på nyårsnatten är de många som gör upp storartade planer för träning och kost. På nyårsdagen ligger du där i soffan och äter pizza och tänker ”I morgon kör jag!”. Känner du igen dig på någon av punkterna? Tryck på hjärtat.

1. Sluta äta socker
Godisförbud i ett helt år, går det? För vissa ja, för de allra flesta nej. Socker är ju så himla gott! Och för oss med barn som inte sover hela nätterna är sockerruset ett måste. Typ varje kväll.

2. Träffa sitt livs kärlek
Dags att sluta träffa de där dåliga människorna som beter sig som svin och hitta den rätta. Sitt livs kärlek. Den där som man ska dela sitt liv med. Just ett sånt löfte är svårt att hålla eftersom man aldrig vet när och i vem man blir kär.

3. Gå ner X antal kilo
Många jag känner vill minska ett par kilo i vikt och sätter startskottet på årets första dag. Det är ett klassiskt löfte som jag tror många har bestämt sig för även om de inte säger sitt löfte högt.

4. Börja träna på riktigt
Gymkort ska inhandlas och träningskläderna i garderoben ska uppdateras till nya, färgglada varianter. NU ska det tränas på riktigt, minst tre gånger i veckan. Hur länge håller det? Två veckor eller max en månad är gymmet proppfullt, sen återgår folk till soffan.

5. Äta nyttigare
Redan den första januari varje år äter 96% av alla svenskar en pizza och dricker cola till. Okej, kanske inte 96% men många festar till det på deg och ost efter timmar av fest.

6. Sluta röka/snusa
Rökning och att snusa är inte bra för någon så visst vore det bra om alla som rökte och snusade slutade med det. En gång för alla. Men nikotinberoendet är starkt hos många så för många spricker löftet redan när det vankas helg igen efter nyårsafton.

7. Byta jobb
Många drömmer om att jobba med någonting helt annat, men att ta det där steget och gå in till chefen och säga upp sig är för stort för många så det blir just bara en dröm.

8. Köpa kvalitet framför kvantitet
Nytt år, ny stil! Dags att bara köpa få kvalitetsplagg framför många billiga plagg i dåliga material. Ändå står man där på rean och drar i klänningarna som är sänkta till halva priset men är i 100% polyester.

Så hur håller man nyårslöftet då?
Jag tycker att det bästa är att sätta upp mål istället för att kalla det löften. Det kan vara små delmål istället för ett stort. Varför bestämma sig för att sluta äta socker i ett helt år? Det skulle jag aldrig kunna hålla. Jag tror på att bestämma sig för att kanske bara äta socker en eller två gånger i veckan. Förbud har i alla fall aldrig fungerat för mig. En balanserad livsstil är nog det som de allra flesta mår bra av och lyckas hålla. Och glöm inte fira delmål också och inte bara sikta mot nästa nyårsafton.

 

Gillar du den här listan? Tryck på hjärtat nedanför!
Här kan du läsa andra listor vi gjort:

9 saker som gått fel i morgonrutinen för alla föräldrar
Hur man trodde att föräldraledigheten skulle vara VS verkligheten
7 ord alla med en tvååring får höra dagligen
10 aha-upplevelser under en förlossning
Första VS andra barnet – 9 stora skillnader
6 skillnader på semestern före och efter barn
Resa med barn – mina 9 bästa tips
7 tips för att äta ute med barn 

/Angelica

  1. Spot on!
    Mitt mål för 2017 är att börja föreläsa om förlossningsskador 🙂 Får förfrågningar ganska ofta men har varit så dålig sista året att jag inte haft energi men nu jäklar könner jag mig på gång och har bokat hjälp av en coach 🙂

  2. Sofie skriver:

    Klockrent! 2017 kommer jag inte sätta upp löften, men visst vore det grymt med en ny livsstil där träning, nyttig mat, snygga kläder av bra kvalitet etc. ingick! 🙂 2018 kanske… Då kan man förbereda sig 2017…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..