9 anledningar att HATA tv-serien Skam

skam

Varning för spoilers! 

1. Jag får ha otvättade kläder
Vi glömmer bort att tvätta våra kläder eftersom tiden bara försvinner. Vi trycker igång nästa avsnitt och prioriterar bort att diska, tvätta och städa. Det får vi göra sen. Vi bara MÅSTE se hur Vilde reagerar när Noora kysser William.

2. Jag sover för lite
Ja, som jag skrev blir det avsnitt efter avsnitt efter avsnitt. Det finns inget stopp. Vi som har små barn behöver all sömn vi kan få, men SKAM gör att vi väljer bort de få sömntimmarna vi borde sova.

3. Jag snackade skit
Jag önskar att jag var lika smart som Noora är när jag var i hennes ålder. Hon har alltid svar på tal och är mån om att inte kalla andra tjejer för slutty eller snacka skit. Jag snackade alldeles för mycket skit när jag gick i gymnasiet.

4. Jag skulle kunna vara deras mamma
Jag blir frustrerad när inser hur fort åren har gått och att jag typ skulle kunna vara Nooras, Evas eller faktiskt Williams mamma. Okej, kanske inte. Men jag är ju typ dubbel så gammal som gänget.

5. De hånglar hela tiden
Ja, man minns ju hur det var att hångla sådär länge. I flera timmar i sträck. Knappt hade man paus för att äta eller dricka. Man hånglade så länge och mycket att läpparna blev alldeles svullna och ömma dagen efter. Och då blir man ju såklart avundsjuk, ännu en anledning att hata SKAM.

6. Jag föddes i fel land
Jag hatar SKAM för att jag inte föddes i Norge. Jag vill också prata Norska, det måste ju vara ett av de vackraste språken? Allt låter så mycket roligare, finare och bättre i Norge.

7. Jag har ett tråkigt namn
Man blir ju på dåligt humör när man inser hur tråkiga namn vi har. Angelica och Stefan låter inte alls lika coolt som Vilde, Sana, Eskild eller Chris.

8. Jag kan inte spola tillbaka tiden 
Tänk alla minnen som kommer tillbaka från sin egen gymnasietid… Den där långa killen i trean som jag var kär i så att det gjorde ont, som inte ens tittade åt mitt håll. Eller den där sista terminen i trean när varje dag bestod av fester i olika maskeradkläder för att studenten var nära. Då hatar jag SKAM lite extra, för att jag inte kan spola tillbaka tiden och uppleva allt det där igen. Roligt som jobbigt.

9. Jag vill klippa mig… 
Jag som preeecis bokat tid för att sätta in nytt löshår känner ett stort sug efter att istället sätta saxen i håret och ha samma frisyr som Noora. Och börja använda rött läppstift. Och vara precis sådär cool. Sen slår det mig att jag inte alls är så snygg i rött läppstift. Och jag älskar ju mitt långa hår. Suck.

skam-noora-star-upp

Så ja, som ni förstår finns det inget riktigt hat mot SKAM. Jag älskar SKAM och alla karaktärer i serien. Jag tycker att det är roligt att jag och Stefan hittat en serie som vi båda skrattar till och tycker om. Det händer inte så ofta! Jag vill bara stanna i soffan hela dagen och se klart alla säsonger.

Gillar du den här listan? Tryck på hjärtat nedanför!
Här kan du läsa andra listor vi gjort:

8 nyårslöften ingen (eller få) håller
9 saker som gått fel i morgonrutinen för alla föräldrar
Hur man trodde att föräldraledigheten skulle vara VS verkligheten
10 aha-upplevelser under en förlossning
Första VS andra barnet – 9 stora skillnader
6 skillnader på semestern före och efter barn
Resa med barn – mina 9 bästa tips

/Angelica

  1. Olle skriver:

    Hatar att den har blockerats i Sverige!! :,(

  2. Tova skriver:

    ÄLSKAR SKAM! Bästa serien någonsin enligt mig 😀 (kan bero på att det är den enda serien jag har kollat på )

  3. Jag kunde inte slita mig.. tog ett par dagar sen var både serierna slut!
    Så bra serie! Å ja… norska e ett sjukt fint språk!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..