Grilla korv över öppen eld

Jag är så glad att det har kommit så mycket snö. Jag vet att det ställer till det rent trafikmässigt, det är såklart tråkigt, men annars är det bara underbart. Efter Philips vila klädde vi på oss massa kläder (trots raggsockor blev jag kall om fötterna) och hoppade in i bilen och åkte till mammas nya gård. De hade tänt en mysig brasa och vi grillade korv.  

P1070232

Jag älskar verkligen eld! Även om håret luktar riktigt illa nu var det värt det. 

P1070224

Massa god korv och varm choklad. Jag tänkte köpa med mig vegetarisk korv men vi hann inte det. Jag har aldrig testat att äta det, ni som testat, är det gott? Tipsa gärna om annat som man kan grilla annars. Halloumi över öppen eld? Ja, varför inte! 

P1070255
 Här gick jag så nära med kameran att jag var rädd att den skulle smälta… Men det blev en fin bild tycker jag! Jag är fascinerad av eld, det är både vackert och spännande. 
P1070219
 Gullmunk som väntar på korvmellis.

P1070225
Alice åkte massa pulka med min moster Caroline efter vi ätit korv. Ingen annan fick sitta med henne i pulkan, det var bara Caroline som gällde. Jag förstår henne, hon är bäst!

P1070242
 Supergrillaren Jessica. 
P1070258
 Elsa tyckte också att det var roligt att grilla. 
P1070240
 Alice med en kall korv i handen.

mami
Världens bästa mamma. <3

P1070260
Det blev mörkt väldigt snabbt.

Det var fler fina människor på plats på korvgrillningen som inte vill vara med på bild. Och Stefan och Ibbe var också med men de fastnade inte på någon bild, Men jag vet att ni ofta frågar varför vi inte gör saker tillsammans allihopa, och det gör vi. Det är bara inte alltid det finns möjlighet att ha med alla på bild eller ta gruppfoton. <3

Nu ska vi lägga oss i soffan och kolla på SKAM säsong 3. Som jag har längtat! Jag håller tummarna för att den är lika bra som 1 och 2. Idag har jag även hunnit skissa på en inbjudan till min och Jessicas russebussfest som vi ha i mars. Det ska bli sååå kul att! Student på nytt, oh yes.

/Angelica

 1. Malin skriver:

  Hej Angelica, kul att du tänker mer på miljön och hälsan i maten. Detta är verkligen ingen pekpinne eller menat som något dumt utan något som fick mig att tänka efter lite. Det är absolut bra att äta mindre kött (eller inget alls) men tänk då på vad du byter ut det mot. Att äta kött som är ansvarsfullt producerat, som det som produceras i Sverige är bättre än att äta en mjölkprodukt som inte är ansvarsfullt producerad. Till exempel så används inte antibiotika i förebyggande syfte i Sverige och det är lagstadgat att djuren ska gå ute på bete på sommaren. Bete är inte bara bra för djuren utan bidrar till ett öppet landskap och gör att många av våra växt- och djurarter kan fortsätta finnas. Halloumi är ofta tillverkad i Italien som har de högsta halterna antibiotika i sin djurproduktion i världen och djurskyddslagarna är ett skämt om man jämför med de svenska. Många sojaprodukter har transporterats över halva jordklotet och besprutats med insektsmedel som är olagliga här. Detta säger jag inte och menar att du visst ska äta kött utan att tänka efter på vad man äter, vare sig det är kött eller inte. Jag har dragit ner rejält på köttet själv och äter idag nästan ingenting och tänker på vad jag stoppar i mig istället för kött. Kram

  1. Jannie skriver:

   Diplomatiskt sagt. Jag har gått igenom exakt samma sak! Min man som alltså blev vegan över en natt slutade prompt att äta smör och ost och alla mjölkprodukter (något som vi i norden / finland äääälskar i typ all mat..). Det var jag inte redo att göra. Blev först vegetarian (åtminstone 90% av all mat jag åt) och tyckte att det var lätt, man bara bytte ut köttet i maten mot feta/ halloumi eller något annat paket från butiken (seitan, tofu, pulled oats, mifú (nåt nytt här i finland..)).

   Efter att tag slogs jag av samma poäng som Malin har här. Att faktiskt tänka efter vad man byter ut köttet mot. Är man storkonsument av ost så stöder man ju boskapsindustrin likaväl.

   Jag tror att i dagens samhälle, med den stora ”proteinhetsen”, är man rädd att få för lite protein, och tror att man måste ha kött eller ost på tallriken för att få det. Eller sedan kanske (det gjorde jag) är man så inrotad i den mat man vuxit upp med, att man vill att maten ska se likadan ut, och därför strukturerar sin mat såsom en köttätare, även om tallriksmodellen är annorlunda för vego.

   Jag tror dock att det bästa sättet att komma rätt är i just den ända som ni börjat, testa nya recept! Våga prova nytt och lära sig använda andra råvaror i maten. Nuförtiden köper vi nästan bara rena råvaror hem. Alltså sådant som inte är processerat. På vårat kassaband blir det mest färska grönsaker och frukter (ibland frysta), och torkade bönor/linser men också tomat på burk och kokosgrädde (jättebra substitut för grädde, speciellt om man lagar asiatiskt). Det här leder också till att vi spenderar mycket tid till att laga mat, vilket är en av de gemensamma faktorerna för världens längst levande folk! (en annan är att dom har en växtbaserad kost, way to go!) –> kolla in det http://www.businessinsider.com/how-to-live-a-long-life-centenarians-2016-1?r=US&IR=T&IR=T/#they-have-cheap-easily-accessible-produce-and-they-actually-eat-their-fruits-and-vegetables-1

   Kram jannie

 2. Ebba skriver:

  Men vilken mysig dag! Har sett halva tredje säsongen nu och den är BRA.

 3. INTE 1a eller 2a helgen i mars bara!! Vill inte, inte missa

 4. Ida skriver:

  Soja chorizo från hälsans kök äter jag alltid istället för korv!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..