ANNONS

7 anledningar till varför alla bör få ha en 2-åring i sitt liv

/

Sen Alice fyllde två år har världen verkligen blivit en bättre plats. Kanske inte i det stora hela, men allt känns mycket lättare att hantera när man har henne hemma och lyser upp den värld som vi kallar för vår familj. Här nedan följer en lista med sju anledningar varför alla, och då menar jag ALLA, alltid borde få ha en 2-åring där hemma som förgyller vardagen.

varldens_basta_tvaaring

1. Du vet exakt vad du får och inte får göra
Det är nämligen så att din 2-åring har väldigt bestämda åsikter om vad du får och inte får göra. Mer bestämda åsikter än vad du har om vad din tvååring får göra. Vid närmare eftertanke är det mer saker du faktiskt inte får göra än du får göra.

2. Du lär dig saker du aldrig visste att du inte visste
Det du lär dig kanske är helt korrekt enligt naturvetenskap och inte minst sagt logiskt tänkande. Men att få en inblick i hur en tvååring sätter ihop saker och ting som för dem är logiskt och rätt är bland det mest underhållande som finns. Och oavsett hur tokigt det är, är du gårdens stoltaste tupp/hönsmamma.

3. Nya världar växer fram
Vi är inte längre fast i den värld som vi en gång kallade vår verklighet. Parallella världar växer fram. Ja, du hittar på världar för alla historier som du berättar för din 2-åring. Och denne kommer även att hitta på världar för dig.

4. Du utvecklas som person
Precis som barn utvecklas för varje dag som går utvecklas även du. Du blir mer pedagogisk, tålmodigare, smartare, rastlösare, mer harmonisk för varje dag som går. 2-åringen testar dina gränser i allt möjligt och du tänjer på dem för varje dag som går.

5. Du får otroligt mycket kärlek
Du har aldrig förr känt dig så älskad, som när du kommer hem och din tvååring springer emot dit med öppna armar. Eller när du spontant får en kram. Eller när du hör orden ”Jag älskar min mamma/pappa” för första gången. Vilket osökt tar oss vidare till nästa punkt.

6. Du har otroligt nära till dina känslor
Du är hela tiden i ytterligheterna. Livet är inte mellanmjölk längre. Är du glad, är du superglad, är du trött är du megatrött, är du ledsen gråter du, när du är glad gråter du. När du är stolt gråter du en skvätt och du skrattar så du gråter.

7. Du får också vara ett barn igen
Pussla, pyssla, bygga med Duplo, kolla Disneyfilmer, åka pulka och bygga kojor under bord med massor av filtar. Allt är legitimt igen. Och skulle någon ”komma på dig” kan du alltid bara säga att du gör klart det åt ditt barn (även om hen ligger och sover sen flera timmar tillbaka).

Glöm inte att klicka på hjärtat om ni gillar den här listan. Här har ni även några andra tips på listor som ni kanske gillar:

9 saker som gått fel i morgonrutinen för alla föräldrar
Första vs andra barnet – 9 stora skillnader
15 anledningar att skaffa barn 
7 situationer alla föräldrar upplever på förskolan
7 ord alla med en tvååring får höra dagligen
6 skillnader på semestern före och efter barn
5 anledningar till varför poolhäng är bättre än strandhäng
12 anledningar till att vara föräldraledig

/ Stefan

3
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00