Jag vill ha fler barn, men min man säger nej

Jag har så länge jag kan minnas drömt om att ha fyra barn. Kanske för att jag har tre syskon och jag tycker att det är fantastiskt. Vi står väldigt nära varandra. Jag önskar så att jag hade känt ”Nu är familjen komplett”-känslan när Philip föddes för ett år och fyra månader sen. Men nej, det gjorde jag inte. Inte ens i närheten. Det är inte det att jag inte är lycklig som det är nu, men jag är inte nöjd. Jag vill ha två barn till, så är det bara. Problemet är att Stefan inte är sugen på två barn till. Ibland när vi pratar om det säger han att han kan tänka sig ett barn till, men om många år. Jag är inte heller redo att bli gravid nu nu nu igen, men jag vill heller inte vänta fem år eller mer innan vi får nästa bebis.

Varför kan inte jag vara som så många andra och bara känna den där känslan nöjd. Jag gör nog sällan det med någonting. Känner mig helt nöjd alltså. Men frågan är om jag kommer känna mig nöjd och ”nu är familjen komplett” när jag har fyra barn. Om jag får fyra barn. Jag vet ju faktiskt inte ens om jag kan bli gravid igen, det kan jag ju bara hoppas på.

villhaflerbarn

Men min fråga till er är om det finns någon som känner igen sig? Vill du ha fler barn än din partner? Eller är det kanske din partner som vill ha fler än du? Hur gör man då? Jag har någon gång sagt på skoj ”Om du inte ger mig två barn till träffar jag någon annan” och det är allt annat än okej. Det vet jag. Stefan är ju den jag vill leva med resten av mitt liv. Men… Ständigt detta men. Jag vill ju faktiskt ha fyra barn. Är jag hemsk som inte är nöjd med två? Jag vill vara ärlig och berätta för er att hur jag känner. Det känns ju nästan lite skamligt att bara inte känna att vi har det bra som det är. För det är toppen och fantastiskt… Jag älskar Alice och Philip. Men jag vill vara gravid igen, minst två gånger till. Och jag vill vara mamma till fyra. Det är min dröm.

/Angelica

 1. Jag har sedan dottern var runt ett år känt att jag vill mer än gärna ha ett tilö barn i alla fall. Min man och jag pratade om två barn i alla fall, han har ett sedan innan också. Nu är dottern fem och min man sa för något år sedan att han inte vill ha fler barn. Ham säger att han inte kommer orka, att vi hade varit tvungna att flytta till större och att någon av oss måste ha fast jobb. Jag fick fast jobb för två månader sedan och vi hade inte behövt flytta fören dom blivit större. Har ångest nästan varje dag för detta för jag vill så gärna ha barn igen. Har känt mig så ensam i detta.

 2. Hej fina Angelica! Tack för att du tar upp ämnet! Här är en till som är sååå sugen på att just få vara gravid och få ett till barn, kanske två Men min sambo han känner sig färdig. När vår tvåa kom för snart 7 månader sedan kände jag att jag vill föda barn igen… och den känslan den förföljer mig… jag är så tacksam över våra två små tjejer att dom växer och är friska! Jag är tacksam för varje dag jag får tillsammans med dom! MEN jag vill så gärna vara med om en graviditet en gång till. Inte just nu men om något år Jag ska kämpa in i det sista att få min sambo på min sida 😀 men jag vet att det inte kommer vara lätt då han är som en åsna när han väl bestämmer sig för något! Men jag vill inte heller vänta för många år man är liksom nu i det här med småbarnsåren sen när jag är 30+ vill jag ju inte börja om. Är 24 nu
  Jag hoppas att du och Stefan kommer komma fram till ett beslut som kommer passa dig och honom Du har ju en fördel med att Stefan kan tänka sig ett barn till så kör på så kanske han kommer vilja ha ett barn till efter 3an? ❤️
  Lycka till! Kram

 3. Linda skriver:

  känner igen mig i den känslan.
  jag och min sambo har fyra barn tillsammans. inga gemensamma barn. jag vill ha ett barn till, ett barn med min kärlek. det finns en lång historia bakom, men jag vill dela ett barn med någon!
  min sambo vill inte han anser att det bara skulle skapa problem och att vi inte skulle ha tid. vi har helt olika tankar och känslor om detta vilket är tufft för mig. Hur gör man för att komma över dessa känslor? att nöja sig med et man har . med dom fyra härlig abarn vi har i vår familj? Hur kommer man över denna längtan??

 4. Jag är gravid i vecka 37 med mitt tredje barn. Vi har sedan tidigare två barn, en pojke och en flicka precis som ni och man kan ju tycka att jag borde känna mej ”nöjd” med det. Jag har vänner som säger att dom bara visste när dom var klara, att två var perfekt. Men jag kände aldrig så. Kände mej inte klar efter två. Så vi sa att vi försöker en tredje gång, händer det så är det meningen. Jag blev gravid på stört efter att jag tagit ut spiralen! Så visst var det meningen 🙂 Just i denna stund känner jag mej SÅ klar med den här graviditeten, skulle helst vilja att den förlossningen satte igång NU. Eller i varje fall nästa vecka, Jag har svårt att se att det blir fler barn efter den här lilla killen men samtidigt vet man aldrig… En del kvinnor kanske aldrig känner sej nöjda/klara?! 😉

 5. Åh! Jag förstår precis din känsla! Jag har fyra helt fantastiska små liv Har alltid haft en dröm om många barn, fem eller varför inte sju? När jag träffade min sambo var han helt klar med att han inte skulle ha några barn, möjligtvis ett! Och jag var helt klar med att jag vill ha en stor familj. Nu sitter vi här med fyra, varav den minsta är fem månader. Nummer fyra var det Kim som ville att vi skulle försöka med, men jag är tacksam, men har heller inte fått den känslan att man är klar. Kommer den någonsin?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..