ANNONS

6 anledningar till varför mycket egentid är lite överskattat

/

I helgen som gick var jag och Angelica barnfria i över 48h. Samtidigt som det var alldeles underbart att bara få ägna tid åt varandra, sig själv och våra vänner fanns det hela tiden en konstant påminnelse om att något saknades. Det är väl det som kallas föräldraskapet antar jag. Här kommer en lista på som påminde om hur tomt det var här hemma.

familjemys

  1. Sömnen

Att sova ut i all ära, men att vakna upp i ett helt tyst hem har förlorat sin charm. Det kändes ödsligt och nästan lite påträngande läskigt. Nej, tacka vet jag ljudet av små knubbiga bebisfötter som går med nyvakna steg över golvet.

  1. Skratten

Visst är det underbart att umgås med vänner, skratta och ha roligt. Men det är få skratt om är så unika och hjärtliga som när ett barn skrattar. Det är ett skratt som verkligen smittar av sig och värmer upp även de tröttaste av föräldrasjälar.

  1. Egentiden

Anledningen till att den där egentiden är så uppskattad är ju för att den är begränsat och lite exklusiv. Den känslan hänger kvar första dygnet, sen vattnas glansen ur och saknaden tränger sig på.

  1. Njutningen

Det är dags, det är nu det smäller. Nu ska allt det där roliga hända. Man måste maxa allt för att det ens ska kännas som om det är värt det. Och då blir det sällan så bra som när man mest flyter med och helt sopas av mattan med de mest oväntade händelserna, som kanske blir oproportionerligt stora och bra när man är med sina barn. Men det är väl en del av tjusningen?

  1. Maten

Visst är det ett enormt jobb att rodda mat åt hela familjen fem gånger om dagen, och det blir alltid någon som inte är helt nöjd med det som serveras. Och visst kan det på en sämre dag driven en till vansinne ibland. Men den där gröten är mycket godare kall i sällskap av familjen än varm och ensam.

  1. Dansen

Det finns ingen som dansar så frenetiskt, som om det inte fanns någon morgondag, på dansgolvet ute på krogen/klubben/baren som en småbarnsförälder på egentid. Klockan 22:30 dvs. När alla andra toppar och röjer för fullt på dansgolvet vid 00:30 då vill du hellre inge annat än att bara gå hem.

Glöm inte att klicka på hjärtat om ni gillar den här listan. Här har ni även några andra tips på listor som ni kanske gillar:

7 anledningar till varför alla bör få ha en 2-åring i sitt liv
9 saker som gått fel i morgonrutinen för alla föräldrar
Första vs andra barnet – 9 stora skillnader
15 anledningar att skaffa barn 
7 situationer alla föräldrar upplever på förskolan
7 ord alla med en tvååring får höra dagligen
6 skillnader på semestern före och efter barn
5 anledningar till varför poolhäng är bättre än strandhäng
12 anledningar till att vara föräldraledig

/ Stefan

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00