ANNONS

Det måste vara en tillväxtfas

/

I nätterna två har Philip sovit otroligt oroligt. Så oroligt att jag imorse kollade om det har varit fullmåne någon av nätterna eftersom både Alice och Philip påverkas av det. Men det är det inte, inte förrän om några dagar och Alice sov som en stock inatt. Men jag börjar fundera på om det är en tillväxtfas som Philip har klivit in i. jag måste erkänna att jag har inte alls koll på alla olika faser längre.

När Angelica var gravid med Alice och när Alice föddes hade jag stenkoll. Jag vet inte hur många olika appar jag har där man kunde läsa all tänkbar information om olika solskens- och åskmolnsfaser, utvecklingssprång och acceptansperioder. Vad jag däremot kommer ihåg var att i början av varje åskmolnsfas, eller utvecklingssprång som det lite mer positivt kallas, kunde sömnen och humöret påverkas ganska kraftigt. Hjärnan ville saker som kroppen inte klarade av, vilket förklarar humörsvängningarna och om nätterna hade hjärnan så mycket att processa att sömnen fick ta lite stryk.

matglad_philip

Philip verkar också konstant vara hungrig just nu. För att summera gårdagens eftermiddag.

  • Mellanmål: Två mackor och ett halvt äpple, vilket är ungefär dubbelt så mycket mot ett vanligt mellanmål fram tills nu.
  • Middag: En hel portion (4 skivor) korv och en halv assiett med pasta.
  • Alice vill inte äta middag utan kom på efter en stund att hon ville ha köttbullar och pasta, så jag värmde på det. Då var hon inte hungrig längre så Philip åt upp 7 köttbullar.
  • När han sen inte kom till ro vid nattningen, gjorde jag efter 20 minuters nattningsförsök en flaska ersättning som han slukar och somnar.
  • Vid midnatt blev det en flaska ersättning igen.

Fram tills för två nätter sedan var det en period på två veckor med ingen ersättning vid nattning eller på natten utan middag vid 17-17:30 och sen frukost vid 07:00.

Jag borde nästan uppdatera mina appar med Philips födelsedatum så att jag kan hålla en bättre koll på honom, men av sentimentala skäl klarar jag inte av det eftersom det är ”Alices appar”. Dumt att man inte kan ha dubbla uppsättningar av samma appar på telefonen.

/ Stefan

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00