Hjälp mot PMS – äntligen!

Igår var jag ÄNTLIGEN och träffade en gynekolog för att prata om min PMS. Jag var väldigt nervös innan, jag var rädd att hen inte skulle ta mig på allvar och att jag liksom skulle få överdriva hur jag mår. Jag fick bita ihop för att inte börja gråta när jag berättade om hur jag blir så arg att jag vill skiljas en gång i månaden. Det ska äntligen få ett slut. Eller jag hoppas det i alla fall. Jag ska börja äta Premalex periodiskt, det vill säga vid ägglossning och fram till mens.

Vi bestämde att jag ska testa detta i två månader och sen ska jag komma tillbaka och göra en utvärdering. Så tills vidare har jag kvar min kopparspiral och har även fått en medicin för att minska mensen. Jag hade precis som jag länge (och ni också!) har misstänkt, på tok för lågt järnvärde. Lika lågt som när jag var gravid. Så nu blir det massa järntabletter, järnrik kost och som sagt medicin så att jag ska blöda mindre. Yes! Så glad att jag tagit tag i detta.

pms

Jessica är söt som lejon, men det är ungefär så jag känner mig i en veckas tid i månaden. Som ett argt lejon som fräser, spottar och slåss. Eller ja, jag slås tack och lov inte, men jag kan smälla i en dörr eller två om jag blir riktgt provocerad och arg.

Nu ska jag hoppa in hos Nisse och Manne på acast och spela in en dubbelpodd med Pappapodden. Så jäkla kul! Vi hörs i eftermiddag.

/Angelica

  1. Hurra vad härligt att du blev fint bemött! Du är så bra som tar din hälsa på allvar. Det är du värd!

    Kram Jenny & Charlie

  2. Jag känner igen det där. Har själv haft mycket problem med PMS. Hemskt att tidvis inte känna igen sig själv 🙁 håller tummarna för att premalex fungerar för dig ❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..