Receptet för en god nattsömn

Med en övervägande risk för att det här inlägget jinx:ar allt, men de senaste nätterna har Philip äntligen sovit som en dröm. En dröm för mig och Angelica dvs. Hela nätter utan uppvak under den tiden jag och Angelica har sovit. Vad är då anledningen?

Jo, eftersom Philip har varit förkyld de här nätterna han har sovit bra lägger jag ihop ett och ett. Jag var helt säker på att han skulle sova om möjligt ännu sämre de här dagarna då han varit ordentligt täppt i näsan när kvällen närmade sig. Men jag gick på hur jag själv önskar att sova när jag är förkyld. Med huvudet lite ovanför resten av kroppen. Så kort och gott fick Philip en kudde för några dagar sedan.

IMG_0751

Vi har haft en kudde till Philip förut, men han har mest lekt och slängt med den när han egentligen ska sova om kvällarna, så den kudden har flyttats ur sängen och då har Philip somnade på en gång. De kvällar han har varit så trött att han somnat när huvudet nuddat kudden, då har han en timme senare snurrat av kudden och försökt komma in under den. Han har helt enkelt inte varit redo för en kudde. Men nu! Nu fungerar den där kudden och alla är nöjda och glada. Philip är, precis som jag och Angelica, en helt annan människa på morgonen när han sovit hela nätterna. Mycket mer till freds med tillvaron på morgonen än tidigare.

/ Stefan

  1. F skriver:

    Kan vara så att han har vätska i öronen och därför sovit dåligt och nu bättre när han fått en kudde. Min son sov eländigt från start och har egentligen fortfarande (han är 22 månader) inte sovit en enda hel natt. Men efter att han från rör i öronen så har han iaf börjat sova bättre (vaknar 2-3 ggr natt för napp, snuttis etc).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..