ANNONS

15 saker som det slarvas med hemma hos familjen Lagergren

/

Idag är det slarvighetens dag. Det var nog ingen slarver som kom på den dagen. För då hade den aldrig kommit till, skulle jag tippa. Bara en kvalificerad gissning. Här är topp-15 av saker som det slarvas med hemma hos oss. Hur många prickar ni in?

familjen_lagergren_slarv

1. Jackan på golvet
Visst, när man kommer hem och barnen är hemma vill man inget annat än att faktiskt slänga av sig kläderna och springa emot dem för att krama dem länge och aldrig släppa taget. Men efter ett tag vill faktiskt de att du ska släppa dem. Då är det ett ypperligt tillfälle att faktiskt hänga upp jackan. Mmm jag syftar på dig Angelica.

2. D-droppar
Jag vet faktiskt inte varför, men det är så otroligt svårt att få till en bra rutin för det här på andra barnet. Med Alice var vi nitiska. 10 droppar skulle vara 5 och inte 4. Och gud förbjude 6. Med Philip var läget lite mer ”det är nog lagom”. Klassiskt ”andra barnet”-slarv. Det slarvades så mycket att ni läsare till och med påpekade att det var 5 droppar och inte 10 som barnet skulle ha. Så mycket slarv att jag blandade ihop dem med Minifoam-dropparna… Tack Kajsa!

3. Rutiner kring bajsblöjesopor
Knyta igen påsen efter att man är klar med ett blöjbyte som innehåller nummer två. Hur svårt ska det våra? Men det är ju slöseri på påsar om det ändå kommer en till bajsblöja från andra barnet om en liten stund. Så den kan ligga där. Att det sen aldrig kom en bajsblöja och påsen aldrig knöts ihop… Classic-Stefan.

4. Strumporna i soffan
Det kan vara världens bästa känsla, att när barnen är nattade, leksakerna är undanplockade och man kryper ner i soffan under en filt och sparkar av sig själv strumporna och bara slappnar av. Att sen strumporna ligger kvar när man själv går därifrån. Helt annat känsla…

5. Jag tar den sen, eller, det kommer jag ihåg ändå
Ni har läst det här förut. Ja, jag slarvar när jag veckohandlar. Oftast är det för att jag intalar mig någon av sakerna i rubrikraden. Allt för ofta den sistnämnda: ”Jag kommer ihåg det ändå”. Nej Stefan, du gör du aldrig!

6. Vi har en diskmaskin
Det är väldigt sällan det står ren disk kvar i vår diskmaskin. Ändå ställs det alltid använd disk i diskhon. Diskmaskinen är 40cm längre bort. Det kan inte vara så svårt Angelica.

7. Vantar på barnen
Det här gäller främst när vi ska till och från förskolan. En promenad på 5minuter. Det är kanske inte ett korrekt slarv, utan mer än välgjord avvägning av vad som är värt ett raseriutbrott över. Vantar är inte det.

8. Nappflaskan vid nattning
Vi har tagit ett gemensamt beslut hemma, eller ja, barnen är inte med på det, men både jag och Angelica är överens på den här punkten: Vi ska jobba bort nappflaskan vid nattning och nattmatning. Men det är ju så mycket enklare att få dem att somna/somna om med en nappflaska.

9. Först ut genom dörren tar soporna
Enkel regel, men ibland ska man ju inte åt det hållet som sopbehållarna är. Eller bara ut i garaget och där ska ju inga sopor vara. För att gå de där 80m är helt otänkbart.

10. Att lämna en skvätt i mjölkpaketet
Hur svårt kan det här vara. Antingen så häller man upp den sista cl mjölk eller slänger den, eller dricker upp den direkt ur paketet. Nej då, istället ställer man in den i kylskåpet igen till alla andras irritation.

11. Godis är till för helgerna
Men så här resonerar jag: Måndagkväll känns alltid som söndag. Onsdag är lill-lördag och därför är tisdag lill-fredag. Torsdag är i princip fredag och fredag är helg. När var det man inte skulle äta godis sa ni?

12. Grönsaker till varje måltid
Gurka är väl en grönska lika mycket idag som igår och i förrgår? Eller hur?

13. Kläderna i tvättpåsen
Med två småbarn är det en otrolig rullans på kläder här hemma. Det var visserligen en större åtgång på dem när barnen var ännu mindre, but old habits die hard som man säger. Varför plocka in kläderna i garderoben när man kan plocka nya direkt ut tvättpåsen, som dessutom står utanför duschen? Garderoben är ju på övervåningen dessutom…

14. Allting har sin plats
Nycklar och plånbok har en låda i hallen för mig och Angelica. Angelicas låda är däremot alltid tom. För hennes nycklar går sällan att hitta och den där plånboken är mer borta än vad den är funnen. För rutiner är roten till all världens ondska. Och med rutiner kan man inte vara spontan. Men utan plånbok kan man inte köra bil, och utan nycklar kan man inte komma in hemma när Stefan är på jobbet.

15. Historien om diskhandduken
Det här kan vara höjden av lathet som övergår i slarv. När Angelica bodde själv, innan vi träffades, hatade hon att diska (det gör hon fortfarande). Men då ställdes all disk i diskhon (se punkt 6) och när hon fick gäster la hon en diskhandduk över berget av disk i diskhon istället för att diska. Sen glömdes den där disken bort. Out of sight, out of mind helt enkelt. En gång gick det två veckor tills disken började mögla. Då slängde hon all disk och köpte ny…

/ Stefan

Gillar du den här listan? Tryck på hjärtat! 

Andra listor som vi gjort: 

15 saker jag aldrig vill glömma med dig
6 anledningar till varför mycket egentid är lite överskattat
7 anledningar till varför alla bör få ha en 2-åring i sitt liv
9 saker som gått fel i morgonrutinen för alla föräldrar
Första vs andra barnet – 9 stora skillnader

12
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00