Samtal med en upprörd, snart, treåring

IMG_1113
Även om det bara blir roligare och roligare för varje dag som går att vara pappa, så blir det även svårare och svårare. Följande samtal utspelades mellan mig och Alice i bilen på väg hem från förskolan, innan vi ens hade lämnat parkeringen. Jag i sansad ton, Alice skrikandes och fullständigt fylld av irritation och ilska.

Alice: Jag vill ha nappen!
Stefan: Nej Alice, ingen napp nu vi ska bara åka hem.
Alice: Jo, jag måste ha den!
Stefan: Nej Alice, du måste faktiskt inte ha nappen.
Alice: Nej jag måste inte ha den, jag behöver ha den!

*Alice börjar gråta på låtsas vilket hörs tydligt*

Stefan: Alice sluta skojgråta nu.
Alice: Det är inte på skoj, det är på LÅTSAS!

Ja, som ni förstår är det inte helt lätt att försöka resonera med henne just nu, men det är kul att hon ändå är ärlig i sin ilska och kan skillnaden på att vilja ha något och behöva något.

/ Stefan

  1. Sofie skriver:

    Jag håller med. Som förälder måste man hela tiden utvecklas och följa med barnets utveckling. Det är klart lättare att byta blöja, mata, och gå upp på natten till bebisar än att hjälpa tonåringar förstå varför världen ser ut som den gör.

  2. Sarah skriver:

    Hahaha! Men Ååh! Du måste ha skrattat till lite när hon typ avslöjade sig med ”på låtsas”? 😀

  3. Jag skrattar när jag läser för det låter precis som våran snart 3-åriga tjej

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..