ANNONS

Botox före och efter

/

I samarbete med Akademikliniken

För några veckor sen gjorde jag och Jessica varsin hudbehandling hos Akademikliniken på St Eriksplan i Stockholm. Jag testade att göra en Glow Oil Treatment och Jessica gjorde en kemisk peeling. Vill du läsa mer om våra behandlingar kan du klicka på länkarna ovan. Vi har även testat botox på Akademikliniken, och det var inte första gången vi gjorde det.

När vi testade det första gången förra hösten frågade vi runt bland vänner och bekanta vilken klinik som var bäst. Var hittar man seriös personal och var har de koll? Jag var rädd över att något skulle gå fel och att det inte skulle bli bra. Jag tycker att det är viktigt att personalen på kliniken man väljer att gå till har erfarenhet och utbildning. Det är det viktigaste för mig, att jag känner mig trygg.

När jag frågade runt var det många som tipsade om just Akademikliniken, så när förfrågan kom i vintras om att göra ett samarbete i bloggen tackade både jag och Jessica ja. Vi är stolta över vårt samarbete med AK. Jag känner mig trygg på Akademikliniken, de vet vad de gör. Längre ner i inlägget kan du se en film från vårt senaste besök på Akademikliniken. Där har vi också filmat pannorna från dag till dag hur mycket som ändras.

P3100564

Jag förstår att ni är många som har frågor om botox, och varför jag väljer att göra botox. Så här kommer frågor och svar.

FRÅGA: Varför gör du botox? Du är ju ung! 

SVAR: Jag gör botox av två anledningar. Dels tycker jag att jag är fin med en slät panna. Jag älskar mina rynkor runt ögonen (kråksparkarna) men trivs inte med mina veck i pannan. Sen märkte jag efter första gången jag testade botox i höstas att min huvudvärk försvann. En del av min smärta i huvudet berodde alltså på att jag sitter och spänner mig. Jag sitter framför datorn många timmar om dagen och spänner musklerna i pannan. Med botox slappnar musklerna av = ingen eller mindre smärta. Och ”du är ung”, ja. Jag har är ju inte 18 år längre, jag fyller 32 år i höst och efter att jag fått två barn (sover jag mycket mindre) känner jag att jag åldrats när jag ser mig själv i spegeln. Jag tycker inte att det är fel att åldras, men om jag kan få se ut som jag vill med hjälp av botox så vill jag göra det. Jag gör det här för mig själv och igen annan.

FRÅGA: Vilka risker finns det med botox? 

SVAR från Therese från Akademikliniken som jobbar som sjuksköterska: Det talas ofta om neurotoxin som ett nervgift men detta är inte sant. Neurotoxin kan vara farligt i extrema doser men på det sätt som det används inom svenska skönhet- och sjukvården är riskerna mycket små. Dock är det viktigt att gå till en duktig behandlare som kan ansiktets muskulatur, hos oss på Akademikliniken är alla injektionssköterskor certifierade behandlare. 

FRÅGA: Gör det ont? 

SVAR: Ja, lite ont gör det tycker jag. Botox görs med en spruta och det sticker till och bränns till lite, men smärtan går snabbt över.

FRÅGA: Är du inte rädd att du bara ska göra ännu fler behandlingar och inte se ut som du längre?

SVAR: Nej, det är jag inte. Jag gjorde som sagt botox förra året och fyllde på nu sju månader senare. Just nu finns det inget annat jag vill förbättra med mitt utseende och jag känner mig inte orolig.

P3100588

FRÅGA: Känns det inte hemskt mot dina föräldrar att ändra ditt utseende helt? 

SVAR: Jag tycker inte att jag ändrar mitt utseende. Och jag förstår de som resonerar på det sättet, men jag är en vuxen människa som kan ta egna beslut och jag tycker inte att det är hemskt. Jag går inte omkring och är ledsen och mår dåligt annars, men jag känner mig piggare och fräschare när jag ser mig själv i spegeln nu.

FRÅGA: Rekommenderar du botox till andra? 

SVAR: Jag tycker att man ska fundera noga innan man gör någon form av skönhetsingrepp. Jag tycker att man ska läsa på om riskerna innan och välja en seriös klinik. Just botox är något som går ur kroppen efter några månader, så jag ser det inte som världens största sak att göra. Jag har flera vänner som gör botox som är både äldre och yngre än vad jag är. Men innan jag fyllde 30 hade jag inga tankar på botox.

P3100548

5 myter om botox 

Jag har även ställt frågor till Therese von Post som jobbar som sjuksköterska på Akademikliniken, som var den som gjorde botox-behandlingen på mig och Jessica. Hon har fått svara på frågor om myter kring botox.

”Botox är ett farligt nervgift”

– Nej det är inget nervgift för det injiceras i så små doser, så det kan inte klassas som ett gift.

”Man ser stel och onaturlig ut efter en behandling”
– Inte om du går till rätt behandlare, vissa önskar att bli stela och andra vill ha mimik kvar och då kan man lägga en lägre dos.

”Läpparna blir ankläppar av botox”
– Det är skillnad på botox och fillers. Botox är ett muskelavslappnande läkemedel medan fillers är en volymgivande gel. Man kan ha botox i läppen som fillers men då lägger man i överläppen men då för att motverka rökrynkor. Det ger inte en fyllighet som fillers gör.

”Botox kan bara användas i ansiktet”

– Nej. Det kan till exempel användas mot överdriven svettning i armhålor och händerna.  Det går även att använda botox i käkmusklerna mot tandbitning. Inom sjukvården används det mot musklerspasmer.

”Alla muskler i ansiktet påverkas när du injicerar botox”

– Nej, det botoxen gör att den bryter kommunikationen mellan muskel och nerv där den injiceras. Den skadar alltså inte muskler eller nerver.

P3100592

botox_fore_text

PANNA_BOTOX_fore

Jag har fortfarande kvar rörlighet i pannan men rynkorna är borta. Och min huvudvärk är borta vilket jag tycker är så himla skönt. Det sitter i ungefär 4-6 månader. Du kan läsa mer om botox och andra behandlingar som går att göra på Akademikliniken här. 

/Angelica

I samarbete med Akademikliniken 

19
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00