Ett efterlängtat återseende och en konstig shoppingupplevelse

Efter att vi landade igår på morgonen åkte jag och Angelica hem och sov 1,5h innan vi åkte och jobbade. Ingen av oss hade sovit särskilt länge på flygplanet. Jag tror jag fick ihop en timme ungefär och Angelica detsamma. Men när vi jobbat klart för dagen åkte vi och hämtade Alice och Philip på förskolan. Så fantastiskt. Hela kroppen bara exploderade av lycka. Alice fokuserade bara på Angelica och Philip fokuserade bara på mig. Till en början. Väl hemma pysslade vi lite i trädgården och barnen hittade både daggmask, sniglar och spindlar. Så vi sjöng lite Imse vimse för den sistnämnda. Sen var det dags att gå in för middag.

IMG_2093
Vi hade köpt med oss ett Musse-gosedjur och ett Mimmi-gosedjur till Philip och Alice från Disney-store på Times Square i New York som presenter hem. Alice släppte inte sin Mimmi förrän hon skulle sova. Philip tycker det är mysigt att sitta bredvid Musse, som är ungefär lika stor som honom sittandes.

Men när vi stod där i kön för att betala på Times Square så ställde det sig en kvinna bakom oss i kön. Sen började hon prata med oss om vad vi hade köpt. Sådär amerikanskt och otroligt osvenskt. Men vi svarade snällt på vad hon frågade och ställde motfrågor. Men hon tyckte absolut att vi inte kunde köpa Musse och Mimmi om vi inte också köpte en Långben. Och la en Långben i min famn där jag hade Musse och Mimmi. Jag tackade artigt men avböjde och la tillbaka Långben innan hon började prata om en annan typ av mindre gossedjur som hennes barn fullkomligt älskade. När vi kom till kassan var hon borta.

Både jag och Angelica tror att det här kan ha varit någon form av ”extrasäljare”. Ni vet som godishyllorna vid kassorna i mataffären, fast i mänsklig form. Hur som helt väldigt annorlunda och jag har aldrig varit med om det någon annanstans.

Nu ska jag väcka Angelica för att Philip har vaknat, så jag kan åka till jobbet och köra igång en hektiskt kontorsvecka som bland annat innehåller flytt och ikväll ska jag på ett sent kundmöte. Kanske inte riktigt det man önskar en tisdag som man vill spendera med sina barn.

/ Stefan

LOADING..