En badstund att se tillbaka på

I samarbete med Panasonic

Vi har de senaste veckorna testat Panasonics kamera Lumix LX15, första testet från New York kan ni läsa mer om här. Men utöver de funktionerna som vi testade där har de även en supersmart funktion för oss med barn eller alla andra som lever ett liv i rörelse där motivet man vill fotografera sällan är still. Deras 4K Burst-funktion är perfekt för det. Kameran spelar då in en liten 4K-film på en sekund på det rörliga objektet och sedan kan du i efterhand gå in och välja vilken eller vilka bilder i filmen som du vill spara som separata bilder på minneskortet.

Vi testade den här funktionen i helgen när Ibbe hade bjudit över oss till honom och Elsa för att bada i deras nya pool. Vi har gjort så att filmen som spelades in finns på Instagram som ni hittar här hos mig och här hos Angelica. Bilderna nedan är ungefär var fjärde bildruta i filmsekvensen.

lagergren-lumix_lx15_4K_splash

En annan av mina favoritbilder från lördagens badstund är den här på Philip när han står och öser vatten över sig själv med hjälp av en keps. Jag har försökt att fånga liknande bilder med våra tidigare digitalkameror när barnen har lekt med vatten men då måste man hålla på med slutartider m.m. som jag verkligen inte kan eller orkar sätta mig in i. 4K-funktionen är därför riktigt bra när man bara vill ”point’n’shoot” för att få en bra bild.

lagergren-lumix_lx15_4K_hat

lagergren-lumix_lx15_4K_drip

Erbjudande till våra bloggläsare! Om du köper kameran som vi testar nu (LUMIX LX15) hos www.cyberphoto.se och anger koden: LAGERGREN vid köpet så får du 300 kr att köpa annat för hos Cyberphoto. Koden är giltig fram till midsommar (25/6-2017).. OBS Rabattkoden ska skrivas in i kommentarsfältet och inte rabattkodsfältet!

Vi båda gillar att kameran är liten och smidig att ta med sig. Den tar knivskarpa bilder och är riktigt grym att filma med. Det går smidigt att flytta över bilderna från kameran till mobilen via wifi. Perfekt för oss som instagrammar mycket! Funktionerna på kameran är lätta att lära sig. Ett litet minus är att man inte riktigt ser hur skarpa och grymma bilderna är i skärmen på kameran, men när de laddas upp i datorn ser man hur bra de faktiskt är.

Ställ gärna frågor i kommentarsfältet om ni undrar över något med kameran så ska vi göra vårt bästa för att svara. Och har inte vi svaret kan vi ta reda på det från experterna på Panasonic. Ni kan också läsa mer om kameran här på Panasonics hemsida.

/ Stefan

I samarbete med Panasonic

 1. Sarah skriver:

  Hej!

  Ni har fått mig intresserad av kameran! Har en systemkamera men den är ju väldigt otymplig och antingen är det kameran eller så är det jag som inte är haj på inställningarna men tycker inte den tar så bra bilder som den borde. Ska nog sälja den och spara till denna ni testat 🙂

  Men när jag kollar på specifikationerna av den på hemsidor där den säljs så står det inget om att den har wi-fi funktion? :/ Förstår att den har det eftersom ni säger det men vad ska det stå i specifikation om den har det?

  Mvh 🙂

  1. Hej Sarah,
   På Panasonics hemsida för kameran under ”specs” och om man scrollar ner till ”Other” finns det en Wifi-hänvisning. Det går att kontrollera kameran över dess eget WiFi (alltså du kan inte ansluta kameran till ditt Wifi utan kameran skapar ett eget nätverk som du kopplar upp din telefon till) ta bilder då direkt från mobilen (perfekt för familjeporträtt eller lite mer exklusivare selfies när man är själv) men också överföra bilder direkt till telefonen istället för att plocka ur minneskortet till datorn och sen synca med telefonen. Allt man behöver är Panasonics kamera-app i telefonen.
   / Stefan

 2. Anne skriver:

  Länken till Cyberphoto funkar inte..

  1. Hej Anne,
   Vi har fått ett förtydligande från Cyperphoto och Loppi:
   ”OBS Rabattkoden ska skrivas in i kommentarsfältet och inte rabattkodsfältet”

   Hoppas det fungerar bättre för dig nu. Beklagar strulet.
   / Stefan

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..