När man inte vill sova

Jag vet inte vad Alice höll på med igår, men hon vägrade somna innan 22:00. Eller jag tror mig veta exakt vad hon höll på med. Det var fullmåne inatt.  Hon vandrade runt här på nedervåningen i mina vintertofflor och sitt nattlinne.

IMG_2386
Tröttheten gör sig påmind idag kan jag säga. De minsta motgångarna blir enorma och Philip får absolut inte vara med och leka. Alice vill helst av allt bara vara för sig själv. Så hon har krupit upp i soffans ”Cosy corner” (japp det hette så i produktbladet när vi beställde soffan) medan jag och Philip chillar i en annan ände av soffan. Det känns inte som att läggningen kommer att ta särskilt lång tid ikväll. Fast nu jinxade jag väl det hela bara genom att jag skriver det här.
IMG_2387
Jag bjuder på den där underifrån bilden, man kan inte alltid bli perfekt på bild när man ska ta selfies med barn. Det är ett gammalt bloggordspråk, hehe.

/ Stefan

 1. Sara skriver:

  Sover Alice fortfarande en vila mitt på dagen? Vår dotter som är jämngammal är väldigt svår att lägga på kvällen om hon sover mer än en timme på dagen men samtidigt så somnar hon ibland mitt i middagen om vi försöker hålla henne vaken hela dagen. Det är en svår balansgång. Sen att hon och storebror 6 år sover i samma rum och busar upp varandra kan ju bidra till att läggningen tar lite tid ;P

  1. Hej Sara,
   På förskolan sover Alice max en timme efter lunchen annars är hon som du säger ”att hon ibland somnar mitt i middagen”. Är hon hemma så sover hon inte lunchvila. Sen är det ett litet mer avslappnat läge hemma.
   / Stefan

 2. C skriver:

  Mina barn sov också jättedåligt igår. Stora på fem ramlade ur sängen två gånger!!! tror aldrig det hänt innan och den lille var uppe och snurrade flera gånger. Till sist trängdes vi alla tre i samma säng och höll på att smälta bort i värmen (bor utomlands). Jobbigt om fullmånen först är på fredag, hoppas inte det fortsätter så här i varje fall. Hoppas ni får sova gott inatt 🙂

 3. Fanny skriver:

  Förlåt inte för att va jobbig men de va inte fullmåne inatt, är inte fullmåne förrän fredag natt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..