Att vara gravid

Jag älskade att vara gravid, trots att jag fick foglossning båda gångerna. Jag fick en fråga nyligen om jag vill ha fler barn och ja. Det vill jag. Jag har ju alltid haft en tanke om att jag ska ha fyra barn. Blir det inte fyra barn går såklart inte jorden under. Men Stefan vill ju inte ha fler barn, han var väldigt tydlig med det. Två och inga fler. Jag inser ju nu att jag ju faktiskt kan få fler barn i framtiden om jag träffar någon ny. Vi får helt enkelt se hur det blir. 

IMG_1603
 Här låg Alice i magen och förväntningarna var så stora. Jag hade ingen aning om hur det skulle vara att gå igenom en förlossning. Eller hur första tiden med en liten bebis skulle vara. Jag tycker ju att allt blev så mycket bättre än jag kunde föreställa mig. 
IMG_7059

Här var vi på Knaves bröllop och då låg Philip i magen. Jag blev gravid nära Alice var fyra månader. Väldigt tight. 

IMG_9265

Jag kände mig vacker som gravid! 

IMG_2132

Nyfödd Alice till vänster och nyfödd Philip till höger.  

IMG_7620
 Lustgas på BB Sophia. Jag har hört talas om fester där man kan köpa lustgas, haha. Stämmer det? Lustgas var ju sååå kul! 
IMG_7956
 När Philip var tre dagar gammal överraskades jag med en baby shower. Philip föddes i vecka 38 och min shower var bokad veckan efter. Jag minns att jag satt där och berättade om min förlossning. Hade ont i hela kroppen. Svettades. Och gick hem och försökte amma Philip som bara skrek. Vi fick hjälp senare på en amningsmottagning, men jag la ner amningen rätt snabbt. Skönt och bra beslut för hela familjen. 
IMG_7907

Älskade lilla Philip. En dag ska du få bli världens bästa storebror. Och jag ska få bli mamma igen till en sån här liten nyfödd bebis. Finns det nåt mysigare? Jag tror faktiskt inte det. Och jag tycker på riktigt att förlossningarna var det bästa och häftigaste jag någonsin gjort. Jag längtar redan till nästa gång.

 1. Sara skriver:

  Vore kul att höra din åsikt om blöjfria barn, sluta med napp, borsta tänder och godnattsaga? Alla föräldrar prioriterar detta vid olika åldrar. Har inte egna barn men hör ständigt kompisar ”diskutera” dessa saker om vad som är rätt/fel. Många har 2 åringar som är napp, välling och blöjfria medan andra inte har det, verkar vara så olika.

 2. Sp skriver:

  Jätte farligt med att festa med Lustgas. Säljs mycket i Grekland just nu i ballonger. Det blir farligt när det är ren lustgas. Lustgasen på sjukhus är utspädd med syrgas. Det som händer är att hjärnan blir förgiftad. Och har du otur återhämtar den sig inte efter användt enbart lustgas.

 3. Helena skriver:

  Va härligt att du trivs så bra med att vara gravid. Jag själv tycker det är väldigt jobbigt att vara gravid, en evig längtan och det här att känna sig vacker när jag va gravid är något som jag inte alls kan relatera till. Om jag någon dag skulle ha en liten trea hade jag helst av allt velat hoppa över graviditeten, tänk vad olika man är

  Hur tyckte du att det var att ha en nyfödd när Alice som ju va så liten? Jag har en liten på 2,5 månad och en ”stor” som blir 2 till hösten. Jag är väldigt glad att dem är nära i ålder och tänker (och hoppas) att dem kommer ha så skoj tillsammans och vara på hyfsat samma nivå. Jag kan tycka att det är lite tufft nu när min äldsta fortfarande är liten och inte riktigt förstår det här med vänta plus trots på det men hoppas att allt blir lite enklare om några månader. Hade varit roligt att höra hur du som har ännu tightare i ålder upplevde det i början när Philip va nyfödd.

  Jag har följt bloggen länge och ville bara säga att vad ledsamt att du och Stefan gick isär och att livet inte blev som du tänkt men vad stark du är som orkar. Älskar uttrycket du skrivit här i bloggen. ”det bästa i livet har inte hänt än”

  Ha det gott

  Kramar

 4. Sofie skriver:

  Du får se till att köpa en lagom skruttig bil snart. Du ska ju träffa mannen i ditt liv om typ ett år, när det blir nåt knas med din bil 🙂 Tänk att det kanske går runt en person någonstans som du inte ens vet finns just nu, men som kommer vara den du lever ditt liv med. Är inte det en svindlande tanke? Och undra vilka små personligheter dina kommande barn kommer vara?
  Inte alls samma nivå, men jag har en light-känsla av det gällande dig och Jessica. Jag hittade er podd i maj i år när jag för ovanlighetens skull kollade in Josefin Knaves blogg och såg att hon gästat er. Jag började lyssna på avsnitt 1 bara för att höra vad ni hade för ton och känsla i podden. Sträcklyssnade på tre avsnitt och sedan dess har jag lyssnat på minst ett avsnitt med er i princip varje dag. Ni har varit med mig i öronen hela sommaren och nu är jag på avsnitt 113. Ni är så himla fina, roliga, djupa och känslosamma. Tänk att jag för några månader sedan inte visste att ni, era bloggar eller er podd fanns. Så mycket glädje och styrka jag fått av er. Stort tack för att ni ger så mycket av er själva!
  Kram

 5. Det finns en restaurang på söder som heter habibi där man kan köpa lustgasballong:) det är väldigt kul!!! ett kort rus men man kan ju köpa flera ballonger:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..