3 fördelar med att vara singel

Mitt liv är som ni som läser bloggen ofta vet, upp och ner just nu. Jag går igenom en skilsmässa och det är smärtsamt på många sätt, men jag har många fler ljusa dagar än mörka. Och den stora sorgen är att jag inte får träffa mina barn varje dag. Men mer och mer känner jag hur jag landar i mitt nya liv. Och vet ni, det är så mycket bättre än vad jag hade vågat hoppas på. Jag ser varje dag som ett nytt, spännande äventyr. För vissa låter det säkert hur töntigt som helst, men jag älskar det. Jag vet aldrig vem jag ska träffa.

IMG_3700

1. Jag får träffa nya människor 
Jag är en väldigt social person så det här nya fria, singellivet passar mig bra. Just nu. Vi får väl se om jag känner samma sak en söndag i vinter när exakt alla sitter hemma med sina familjer. Den här känslan av att aldrig veta vem man ska träffa/prata med är så pirrig.

2. Jag får bestämma själv
När jag inte har barnen kan jag styra över min egen tid. Jag behöver inte ta hänsyn till någon annan. Jag kan gå upp när jag vill, gå och lägga mig när jag vill. Jag kan gå ut och träffa kompisar utan att fråga om lov. Jag kan åka och träna utan att känna dåligt samvete för att jag inte är en närvarande partner. Jag har ännu inte lärt mig att uppskatta ensamheten riktigt, men jag hoppas att det kommer. Jag har ju börjat gå i KBT och där ska vi bland annat prata om det.

3. Göra egna val
När jag slutade äta kött blev det lite rörigt hemma med maten. Det är dyrt och krångligt att laga olika maträtter till alla i familjen. Nu styr jag kosten helt själv och det är skönt. Jag får även välja själv hur det ska se ut hemma inredningsmässigt och jag behöver inte kompromissa.

Ni andra som är singlar, vilka är fördelarna tycker ni? Jag tycker ofta att det skrivs om singlar med en liten deppig och sorglig underton. Typ ”Du kommer träffa den rätta snart, stackare”. Alla vill ju inte träffa den rätta. Vissa vill ju faktiskt vara just fria och singlar. Just nu ser jag det bara som något positivt. Jag känner mig fri!

 

 1. Jag älskar att vara singel! Har alltid tänkt att jag ska vara singel resten av livet 🙂 har haft ett förhållande i fyra år och när det tog slut kändes det som jag var tillbaka i mitt rätta element. Blir så trött på att folk ska tycka synd om en när jag trivs så himla bra. De tror ibland inte på mig när jag säger att jag är nöjd, så irriterande! Men några andra bra grejer är: känslan av självständighet, att få stöka ner hemma (haha), att ha så mycket fritid (ok inte för att umgås med partner är arbete men liksom obunden tid helt utan krav), att man kan lära känna folk på ett mycket djupare plan enklare, är dejta – det är så roligt, att alltid ha roligast anekdoter att berätta på middagar pga mest omväxlande livet, att varje dag (i synnerhet varje utekväll) är ett potentiellt äventyr för man vet aldrig vem man möter. Osv! Härligt att du känner singelpeppen, det är så grymt när man trivs med det.

 2. Punkt 2 förstår jag måste vara fantastisk! Just med småbarn är man ju ofta trött pga lite sömn och många måsten. MEN när du träffar rätt partner kommer du kunna uppfylla punkt 1 och 3 ändå. Du kommer kunna äta vegetariskt, åka och träna utan dåligt samvete samt träffa vänner/festa utan dåligt samvete. De männen finns och någonstans även en för dig

  1. Nja. Lever i en toppenrelation, men ska jag gå iväg och träna, eller träffa en kompis måste jag ju fråga/berätta så min man kan ta barnen. Kan ju inte dra iväg lite spontant och förvänta mig att han är hemma bara.

   1. Håller med Emilia! Har man en relation och barn kan man såklart inte bara göra som man känner. Man måste ju ta hänsyn till sin partner på ett helt annat sätt. Drar jag iväg och tränar på måndagen är det ju rättvist om partnern får gå och träna på tisdagen. Samma sak med sovmorgon etc
    Tycker förövrigt att det är bra av dig Angelica att försöka fokusera på det positiva med skiljsmässan, även om jag såklart förstår att det måste vara jättetufft vissa dagar. Kram till dig!

 3. Oavsett hur man blir själv, så anpassar man sig på nåt sätt. själv har jag vart själv i 5 år,visserligen inte med små barn utan vuxna.och jag värdesätter mitt liv högt.är inte ensam då jag har en del uppdrag att utföra, så det sociala är bra. men har som sagt gjort om mitt hem efter mitt eget smak och tycke. ingen att kompromissa med. och faktiskt så trivs jag med ett eget boende,gör vad jag vill och när jag vill.sover när jag vill och äter det jag tycker om. så bo under samma tak med en man igen,känns inte direkt lockande för mig. inte nu i alla fall.man kan träffas ändå utan att bo ihop.

 4. Det som du skriver låter väldigt egocentrisk! Allt fokus på dig själv. Precis som flera andra skrivit så behöver man inte helt glömma bort sig själv med man och barn. Men självklart kommer det vara skillnad mot att vara singel. Jag har två barn och sambo. Vi har tid för oss själv, umgås med kompisar och har tid tillsammans. Sen är det ju självklart att man får kompromissa så jag kanske har en egen kväll och sambon har en kväll. Man är ju inte helt fri att göra som man vill.

  1. Men jag tror du missuppfattar lite vad angelica skriver. Hon försöker ju hitta det positiva i den situation hon har hamnat i, och det är ju jättebra, det måste man ju göra oavsett hur ens liv ser ut 🙂

 5. Så bra att du uppskattar ditt singelliv och inte bara sitter hemma och deppar. Du får passa på att njuta av din ”frihet” de dagar du kan. Dina barn har den bästa mamman i alla fall. Kram på dig från en äldre läsare.

 6. Hej! Singel här också, efter en jätteinfekterad separation .. Förstår precis vad du menar med att inte få träffa sitt/sina barn varje dag, det är vidrigt! Att missa halva uppväxten av sitt barn… Att bo med någon igen,nja det vette fåglarna, njuter av att ínte ha någon partner och håller med dig med alla fördelarna 🙂

 7. Jag var singel i 2 år mellan ungdomskärleken och min make. Måste säga att det var två fantastiska år :-)) Njut :-))

 8. Hej! Kommenterar väldigt sällan,, men läste en enligt mig bra artikel om de här med att ha sina barn på halvtid. Även om dw är självvalt eller ej. Att då på sin lediga vecka, kanske jobba halv dag, sluta tidigare eller rent av ta helt ledigt ifrån jobb, och låta barnen gå full dag på förskola bara för
  Att de är den andre föräldrarna vecka. Barn går ofta aldeles för långa dagar redan som de är, och då bara för
  Man går i sär tycker inte jag att föräldra ansvaret försvinner på den andra föräldrens vecka. Så altså slutar man tidigare/är ledig får man helt enkelt ta ansvar och ha sitt barn oavsätt om de är en jämn eller ojämn vecka. Säger inte
  Att du gör/eller inte gör så, men tänker de är många singlar med barn som kanske läser och detta är något jag tycker många ska
  Ta en funderare på!

  1. Mina separerade kompisar gör precis tvärtom. Jobbar jättemycket den veckan de inte har barnen för att sen kunna hämta tidigt på dagis under sin vecka. Tror det är betydligt fler som vill träffa sina barn så mycket som möjligt.

  2. Eller så kanske du kan sköta ditt liv så sköter vi andra vårt liv. Sluta döma mammor så förbannat! Vi gör alla vårt bästa!

 9. Jag hade samma fördelar som du och älskade det i ett år men sen i slutändan vill väl alla ha någons att dela livet med? Inte för att på något sett låta elak men i slutändan tror jag alla vill ha någon som
  Finns där och man delar livet med även om de långt ifrån alltid är perfekt. Klart man kan sakna att kunna styra allt helt själv men samtidigt älskar jag att dela livet med min älskade sambo. Vi har också väldigt olika arbetstider vilket gör att vi ha mycket tid att bestämma över själva!

 10. Jag går precis igenom en skilsmässa också och jag känner verkligen igen mig i det du skriver! Den stora sorgen är att inte träffa barnen varje dag, men jag känner också att jag har fler ljusa dagar och stunder än mörka. Vad fint att du känner att du börjar landa!

 11. Kan säga att i ett distansförhållande är detta en stor fördel, inte alltid lätt såklart men en får mkt egentid samtidigt som en har en partner. Är ju som ett varannan-vecka förhållande, fast en ses på helger bara. Även fast jag saknar ihjäl mig efter min partner så kan jag inte stå emot med att tycka att det är ganska skönt när han åker på söndagen, för då får jag göra preeecis vad jag vill, kan ligga i soffan och kolla på min serie samtidigt som jag ligger med mobilen i handen. Det är en av de få fördelarna som finns i ett distansförhållande!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..