Sex saker jag tänker på nu

1. Behovet av närhet
Jag har alltid vetat att jag är en person som är i stort behov av fysisk närhet. Då menar jag inte bara sex, utan närhet som i kramar, en hand på axeln eller någon att vila sig mot i soffan när man kollar på film. Jag älskar massage och blir på riktigt nedstämt av att inte längre få den närhet jag brukade få. Hur gör ni andra singlar? Kramar era vänner extra mycket när ni ses? Dejtar massor? Eller bara accepterar att närhet inte längre är en del av ert liv?

2. Min terapi
Jag har börjat gå i KBT men har bestämt mig för att lämna den utanför bloggen. Jag behöver göra det här som ett eget projekt och kommer förhoppningsvis komma ur den här sommaren och hösten som en starkare och bättre människa. Först då kan jag göra en utvärdering (om det känns bra!) om KBT var något för mig. Tidigare tillfällen i terapi/hos psykologer har jag slutat efter samtal nr 3. Den här gången är jag fast besluten om att fullfölja alla tillfällen, hur ont det än kommer göra.

IMG_4862 2

3. Saknaden efter barnen
Någon sa att det blir bättre med tiden, en annan skrev att det gör lika ont efter flera år. Jag tror att sorgen att inte få vara med sina barn precis när man vill alltid kommer att finnas där. Men det där svarta, djupa och skärande känns lite lättare nu när vi inte kör varannan vecka. 2-2-3 passar mig mycket bättre. Nu återstår bara att se om det även passar barnen lika bra, det är ju det viktigaste just nu.

4. Träffa någon ny 
”Du får inte rusa in i något nytt” och ”Du behöver öva på att vara ensam” är meningar jag hör dagligen. När får man egentligen träffa någon ny? När betänketiden är över i december? När skilsmässan är igenom? När ens partner gått vidare? Vad finns det för regler kring det där? Jag fattar att det inte finns några regler, men åsikter finns det gott om.

PB072040-kopia

5. Sola och bada
Mitt i all jobbstress går tankarna till stränderna på ön Kalymnos dit vi ska på torsdag. Till sand mellan tårna, solbränd hud och en kall öl. Skönt att ha en målbild när pulsen är hög och andningen snabb.

6. Huvudvärken har släppt
Ytligt blandat med djupt. Jag har gjort botox i pannan igen och det är så skönt nu när den börjat kickat in och min spänningshuvudvärk är ett minne blott. Jag slipper äta alvedon och sitta och massera mina tinningar.

 1. Elina skriver:

  Jag och min kille gjorde slut för 2 veckor sen. Jag gråter extra extra mkt över att behöva vara ensam och orden från en podd för ett tag sen där någon av er sa ”men om man inte vill vara ensam då, måste man verkligen det? Jag vill inte vara ensam” får mig att brista. Exakt så är det, sådär orättvist att relationen var så kass men att jag ändå stannade i 4,5 år för att jag älskade honom. Orimlig men oförklarlig ekvation. Alla mina vänner tjatar också om din punkt 4. Det är verkligen det absolut sista jag vill höra.

 2. Ninni skriver:

  Tack, de här med att gå vidare har många väldigt mycket åsikter om, Jag sket i vad alla tyckte och tänkte och jag träffade mitt livs kärlek 3 månader efter separationen. Betänketiden fanns fortfarande kvar. Men vi blev så äckligt kära första gången vi träffades och kunde inte hålla oss borta från varandra! Jag förlorade en väldigt nära vän och blev ovän med några familjemedlemmar men jag sket i det. 2 år senare är vi fortfarande lika kära i varandra och min dotter älskar honom som jag.

  De är precis som när man är gravid att folk tror att dom har rätt att bestämma över ens liv! De är helt sinnessjukt. Gör precis de du känner för. Träffa vem du vill, lek runt, va ensam eller kasta dig in i ett seriöst förhållande direkt. De är helt upp till dig. Och de är du som bestämmer utifrån dina känslor när de är tid för att träffa barnen. Ingen annan.

 3. Amanda skriver:

  Du bestämmer helt när du känner dig redo att träffa någon om de nu är idag eller om 1 år. Jag träffade min i samma veva som skillsmässan…inte de bästa kanske men blir man kär så blir man ^^

 4. Anne skriver:

  Det ultimata är väl att vänta tills man är så pass i balans och mår så ok att man inte faller för första bästa utan kan göra ett välövervägt val. Andras åsikter kan du s*a i men inte ditt mående.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..