ANNONS

Sex saker jag tänker på nu

/

1. Behovet av närhet
Jag har alltid vetat att jag är en person som är i stort behov av fysisk närhet. Då menar jag inte bara sex, utan närhet som i kramar, en hand på axeln eller någon att vila sig mot i soffan när man kollar på film. Jag älskar massage och blir på riktigt nedstämt av att inte längre få den närhet jag brukade få. Hur gör ni andra singlar? Kramar era vänner extra mycket när ni ses? Dejtar massor? Eller bara accepterar att närhet inte längre är en del av ert liv?

2. Min terapi
Jag har börjat gå i KBT men har bestämt mig för att lämna den utanför bloggen. Jag behöver göra det här som ett eget projekt och kommer förhoppningsvis komma ur den här sommaren och hösten som en starkare och bättre människa. Först då kan jag göra en utvärdering (om det känns bra!) om KBT var något för mig. Tidigare tillfällen i terapi/hos psykologer har jag slutat efter samtal nr 3. Den här gången är jag fast besluten om att fullfölja alla tillfällen, hur ont det än kommer göra.

IMG_4862 2

3. Saknaden efter barnen
Någon sa att det blir bättre med tiden, en annan skrev att det gör lika ont efter flera år. Jag tror att sorgen att inte få vara med sina barn precis när man vill alltid kommer att finnas där. Men det där svarta, djupa och skärande känns lite lättare nu när vi inte kör varannan vecka. 2-2-3 passar mig mycket bättre. Nu återstår bara att se om det även passar barnen lika bra, det är ju det viktigaste just nu.

4. Träffa någon ny 
”Du får inte rusa in i något nytt” och ”Du behöver öva på att vara ensam” är meningar jag hör dagligen. När får man egentligen träffa någon ny? När betänketiden är över i december? När skilsmässan är igenom? När ens partner gått vidare? Vad finns det för regler kring det där? Jag fattar att det inte finns några regler, men åsikter finns det gott om.

PB072040-kopia

5. Sola och bada
Mitt i all jobbstress går tankarna till stränderna på ön Kalymnos dit vi ska på torsdag. Till sand mellan tårna, solbränd hud och en kall öl. Skönt att ha en målbild när pulsen är hög och andningen snabb.

6. Huvudvärken har släppt
Ytligt blandat med djupt. Jag har gjort botox i pannan igen och det är så skönt nu när den börjat kickat in och min spänningshuvudvärk är ett minne blott. Jag slipper äta alvedon och sitta och massera mina tinningar.

19
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00