Flera omgångar till akuten med Alice

Jag försöker göra mitt bästa för att njuta här nere i Grekland. Bröllopet igår var magiskt (bilder kommer) men idag bröt jag ihop vid poolen. Jag är så himla orolig för lilla Alice som är sjuk. Det visade sig efter ännu fler provtagningar att hon inte hade en vanlig urinvägsinfektion. Det hade gått så långt att det hade gått upp i njurarna.

Hon har fått en njurbäckeninflammation så det penicillinet hon hade fått funkade inte alls. Efter flera besök på akuten, massa prover och många timmar senare har hon fått ny medicin och är på bättringsvägen. Jag anklagar mig själv för att inte upptäckt tidigare att hon var sjuk. Att hon förmodligen haft ont när hon kissar i flera veckor. Jag vet att jag inte ska anklaga mig själv, men det är lättare sagt än gjort att inte göra det.

IMG_5951

Mammas älskling! För dig gör jag allt. <3 

Jag önskar så att jag satt på ett plan på väg hem nu. Allt jag vill är att vara nära henne nu när hon är sjuk. Jag vet att hon har det bra med Stefan och Philip, men mammahjärtat gör ont. Jag är glad över att vi tog beslutet att låta henne stanna hemma. Tänk om hon hade följt med, då hade vi förmodligen befunnit oss på ett grekiskt sjukhus nu. Att vara sjuk i den här värmen är heller inte så härligt. Vår resa hit har varit planerad länge och det är första gången vi reser hela släkten på mammas sida. Vi är 12 personer som reser tillsammans.

IMG_5949

Idag har vi varit vid ett hotell en kort promenad bort från oss. Det hotellet har en pool och det ligger precis vid havet. Så vi varvade dopp i havet med simturer i poolen. Jag somnade i min solstol, så skönt! Ikväll ska vi ses allihopa och äta middag. Jag äter mest bara grekiskt sallad, men det är ju så gott. Ikväll tänkte jag dock testa någon härlig fisk eller skaldjur. Jag har inte ätit kött sen i april och jag saknar det inte för fem öre.

 1. Jannie skriver:

  Hahaa ingen som noterar missuppfattningen som råder gällande kött här? :’D

  Ville bara inflika att fisk visst är kött. Otroligt vanligt att folk tror att kött=nötkött. Kött är alltså också gris, skinka, korv, kyckling, broiler, kalkon, fisk och skaldjur.

  Missvisande att säga att man inte saknar kött då man fortsättningsvis äter det.

  1. Hej Jannie, såklart är det så! När jag skriver kött så tänker jag på rött kött, kyckling, kalkon osv. Jag ska vara tydligare i fortsättningen så att det inte blir några missuppfattningar, även om jag tror att många förstår vad jag menar. 🙂

 2. Jannie skriver:

  Hahaa ingen som noterar missuppfattningen som råder gällande kött här? :’D

  Ville bara inflika att fisk visst är kött. Otroligt vanligt att folk tror att kött=nötkött. Kött är alltså också gris, skinka, korv, kyckling, broiler, kalkon, fisk och skaldjur. Haha!

 3. Therese skriver:

  Förstår känslan precis! Hoppas Alice kryar på sig snabbt!

 4. Anne skriver:

  Generellt brukar urinvägsinfektioner inte gå med feber, hög feber brukar tyda på njurbäckeninflammation i det sammanhanget. Men barn är oftast luriga, min flicka hade urinvägsinfektion som 2-åring, hade då feber av och till i en vecka, men det verkade ändå inte gå upp i njurarna. Hon visade sig ha ESBL då, multiresistenta bakterier, dock känsliga för en sorts antibiotika, men första kuren hade ingen effekt. ESBL är väldigt vanliga i Grekland, man kan bli (frisk) bärare av såna i tarmen efter en semester där. Och har Alice nyligen ätit en antibiotikakur är hennes egna snälla bakterier utslagna så då är det lättare att bli bärare av sådana. Så ur den aspekten är det ju betydligt bättre att hon är hemma. Småttingar kan ofta få urinvägsinfektioner om de är förstoppade, ev i kombination med att de dricker lite för lite. Så jag försöker tänka på att förebygga förstoppning och dricka ordentligt när det gäller barnen. Hoppas att hon snart är frisk igen! Styrkekramar

 5. J skriver:

  Vår dotter hade urinvägsinfektion vid 5 månaders ålder. Vi hade inte märkt något alls tills hon fick hög feber. På Astrid Lindgrens berättade en läkare att barn ofta inte har ont när de kissar av urinvägsinfektion/njurbäckeninflammation. Se till att få göra ett ultraljud på hennes njurar sen så att allt ser bra ut.
  Klandra inte dig själv. Ibland händer saker man inte kan styra över.
  Det blir alltid bra tillslut <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..