”Kött är mer än bara kött”

Jag är inte så noga med att sätta en etikett på mig själv när det kommer till kost. Jag slutade att äta kött i april/maj i år (jag har ätit kyckling några gånger sen dess) och jag mår bra av den här kosten. När jag skriver eller säger kött så menar jag att jag inte äter: nötkött, fläskkött, kyckling, kalkon och vilt. Jag äter däremot skaldjur och fisk och tänker helt ärligt inte det som kött. Men jag har förstått att detta upprör när man säger eller skriver fel när det kommer till vad som är kött och inte. Jag ska absolut tänka på det i fortsättningen, rätt ska såklart vara rätt.

lagergren

Jag äter mycket mer grönsaker nu än vad jag gjorde förut, broccoli är väl det jag äter allra mest skulle jag säga. Så hur kommer det sig då att jag äter fisk och skaldjur men inte gris, ko och kyckling? Anledningen till att jag skippade nötkött/fläskkött/kyckling från början var för att testa hur jag mådde utan. Och jag mår ju så mycket bättre! Jag känner mig piggare, friskare, renare, lättare och det känns bättre i både hjärta och själ.

Jag mår bra av att äta fisk/skaldjur och kommer att fortsätta med det just nu. Jag sätter ingen etikett på mig själv utan äter mat som jag mår bra av. Hur ser din kost ut? Finns det något du inte äter? Eller något du dragit ner på? Nästa steg för mig är att sluta småäta socker i veckorna, men det är svårt tycker jag. Det gäller i och för sig bara att bestämma sig…

Här finns ett recept på en riktigt god halloumistroganof som jag brukar göra. Barnen älskar den nu!

 1. Sandra skriver:

  Hej Angelica! Här hemma äter vi kyckling, fisk och skaldjur. Ej rött kött, fläsk eller vilt, inte heller mjölkprodukter. Ibland har vi köpt ekologisk köttfärs, men det är väldigt sällan. Det här är egentligen inget val vi har gjort utan min sambo måste, av medicinska skäl, utesluta så mycket animaliskt protein, fett och mjölkprodukter som det går. Men all mat känns så mycket fräschare! Dock så har vi alltid vanlig mjölk och yoghurt här hemma då äldsta dottern, 4 år, inte tycker om havre och soyaprodukter, men 1.5 åringen gillar bara havremjölk hehe.

 2. Hedvig skriver:

  Jag är vegan sedan snart ett år tillbaka! Äter alltså inte något som kommer ifrån djur: kött, mejerier, ägg. Använder inte läder, päls, dun, djurtestat smink etc.

  Som vegan mår jag så mycket bättre både psykiskt och fysiskt!❤️

 3. Natalie skriver:

  Ett litet tips i all välmening – det finns ett ord som tyvärr glöms bort, som innebär att man äter veg + fisk och skaldjur. Pesceterian heter det. Tänker att det är rätt vanligt nu och även om du Angelica inte vill sätta etikett finns det ett ord för det Många gör likadant som du och det skulle underlätta för oss vegetarianer om pescetarian började användas 🙂

 4. Sofia skriver:

  Ledorden för min kost är ekologiskt och närproducerat. Jag äter för det mesta vegetariskt eftersom jag inte har något som helst behov av kött största delen av tiden och i perioder blir äcklad av just kött, och trivs bra med det. Äter förvisso kött ibland, men i fortsättningen skall jag bli noggrannare med att köttet jag köper är närproducerat och ekologiskt även det. Vi har ett flertal gårdar här i närheten som producerar fantastiskt, ekologiskt kött och även om det är litet dyrare är det helt klart värt det. Äter man kött sällan kan man kosta på sig ett dyrare och bättre kött när man väl gör det, tänker jag.
  I övrigt försöker jag tänkta i sunda och vettiga banor, dra ner på sockret mitt i veckorna och inte äta så mycket snabba kolhydrater. Det är det jag mår bra av, och det är det viktigaste för mig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..