Hon kramar hellre henne än mig

Inlägget är i samarbete med MER

Jag är så glad över att min mamma har flyttat till Åkersberga. Att ha nära till henne nu när jag har två barn på halvtid ensam är värt så mycket. Jag och Alice var hos henne för ett tag sen och då packade jag med mig en liten ryggsäck med picknick som bestod av kakor, frukt och MER. För Alice är det fortfarande smaken av jordgubb som är den absoluta favoriten, och jag håller med henne. Den smakar verkligen sommar, sol och värme! Den där dagen hos mamma måste ha varit en av sommarens sista.

IMG_4798

Jag är som ni vid det här laget kanske vet, en stolt ambassadör för MER under 2017. Jag tycker att de små drickorna är perfekta att slänga ner i väskan och ta med till barnen. Alice är inte jordens bästa på att dricka mycket, men en kall MER går allt som oftast ner. De innehåller dessutom 30% mindre socker nu än förut och det tycker jag är bra.

IMG_4789

Det var så mysigt att sitta ute på mammas tomt och höra de två prata med varandra. Mamma visade Alice sitt växthus och de plockade tomater tillsammans. Vi gick runt och tittade på deras nya hus som byggs just nu och Alice ville gärna vara med och hjälpa till och bygga huset. Så gulligt!

IMG_4771

På nyfikna små steg efter sin mormor.

IMG_4785

Jag tänker tillbaka mycket på min egen barndom när jag ser Alice och mamma. Jag och Jessica var mycket hos vår mormor när vi var små, och nu får jag se hur banden stärks mellan mina barn och mamma. Det var alltid roligt att komma till min mormor. Hon var så påhittig och pysslig. Hon lärde mig att måla med akvarell och hon var närvarande och kärleksfull. Jag är glad över min fina relation med mormor och blir rörd när jag ser hur Alice ser upp till min mamma.

IMG_4807

IMG_4815

Ofta när vi umgås vi tre, jag, Alice och mamma, så väljer Alice mamma framför mig. Om hon behöver hjälp med något ber hon sin mormor om hjälp och det är hennes famn hon kryper upp i när hon börjar känna sig trött. Och det gör mig så glad och lugn. Jag litar på min mamma till 100%, det är en skön känsla. Att Alice får ha en mormor som hon känner sån trygghet och tillit till gör mig varm hela vägen in i själen. För mig är det viktigt att mina barn har flera anknytningspersoner och trygga punkter i livet än bara mig och deras pappa. Att det finns fler som barnen kan vända sig till i livet när de behöver prata med någon. När de behöver hjälp och stöd, eller bara ha en riktigt mysig och rolig dag. Som den där dagen hos mamma, den sista riktiga sommardagen.

Inlägget är i samarbete med MER

 

 1. Therese skriver:

  Visst är de skönt när de är så! Våra barn väljer i stort sett alltid farmor framför oss när vi umgås!

 2. Vår dotter har också en speciell relation till sin mormor (och morfar). Hon har fått tillbringa mycket tid tillsammans med dem då de hjälpt mig under alla mina turer på sjukhuset. Det är fantastiskt att se sitt barn hysa sådan kärlek till sin mormor och morfar, jag är så glad över den fina relationen dem emellan ❤️

 3. Sandra skriver:

  Så fint, du kan verkligen uttrycka dig vackert i skrift.

  Mina pojkar har alltid haft en fin relation till min mamma. Men min dotter som är 1,5 år avgudar verkligen sin mommo. Hon har precis börjat säga ”älskar mommo” och det låter så sött.
  Min mormor dog när jag var nyfödd och min farmor måste ha varit inspon till häxorna i sagorna… Så att se barnens relation till sin mormor är jättehäftigt för mig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..