Att vakna av en smäll 05:30

I morse vaknade jag av att Philip slog sin arm rakt i mitt ansikte. Aj! Jag tittade på klockan och den var bara 05:30, på tok för tidigt för att gå upp. Jag sa åt båda barnen att det var mitt i natten och de gick på det, haha. Vi vaknade istället av väckarklockan halv sju. Ibland äter barnen frukost på förskolan och ibland hemma. Idag ville de äta hemma, det blev smörgåsar och yoghurt. Jag har precis ätit gröt hemma hos Jessica och nu ska vi åka in till stan för att jobba.

IMG_9461

Jag känner mig nöjd med det nya matbordet (Jotex, adlink) Det stod på kontoret innan och jag hade en tanke att jag skulle bygga ett eget matbord. Med lite hjälp från min låtsaspappa. Men det här bordet är stort, bra och snyggt!

IMG_9465

Philip har vuxit ikapp Alice så nu är de ungefär lika stora. Det är så himla praktiskt med alla kläder att de har samma storlek. Jag sorterar inte deras kläder längre, de ligger tillsammans. På förskolan får Philip öva mycket på att klä av och på sig själv. Jag måste bli bättre på att låta båda barnen göra det hemma, men mitt tålamod… Det tar sån himla tid när de ska göra allt själva på morgonen. Hur gör ni där hemma? Övar era barn eller hjälper ni till?

 1. Jag hjälper till annars får vi hå upp mitt i natten!

 2. Men åhh! Har kikat på det där bordet flera gånger, men blir alltid tveksam över längden. Det är ett långt bord, men benen sitter ganska långt in. Får det plats tre inskjutna stolar på varje sida?

 3. Linda skriver:

  Hej Angelica jag undrar vilken hudläkare du gick till, som du tyckte var bra och så undrar jag vad det var för rött läppstift du hade?
  Supersnyggt och jag köper alltid fel nyans och blir missnöjd…ha en bra dag kram <3

 4. Tess skriver:

  Vi övar när det passar i tid, hon är snart 2,5år. Te x hem från förskolan eller på kvällen inför sängen. Nu kanske vi börjar träna på morgonen också framöver. Jag kommer vara föräldraledig med lillebror och då är det inte så stressigt att komma exakt kl 9 som vi sagt är hennes starttid. Har inte heller några bussar att passa eftersom vi bor 5 min promenad från förskolan. Men när jag skulle till jobbet ville jag helst hjälpa så mycket som möjligt då vi kom fram nån gång.
  Vi vill uppmuntra henne att göra saker själv, men ibland får man verkligen bita ihop för att inte stressa på henne.

 5. Jag klär alltid av och på Elsa. Jag vill bli bättre på att låta henne försöka själv. Jag vet ju att hon kan, hon gör också det på förskolan! 🙂 Kram J

  1. Jag klär alltid av och på superC, eller jackan tar han av själv och skorna övar vi på 1 gång i veckan max, haha. Men han är inte intresserad av det å andra sidan så då kör jag på – den där ”kan själv” striden lär ju komma förr eller senare så jag stressar inte fram det, haha 🙂 Kör ditt race, man MÅSTE inte öva dem på vardagarna om de går med på att du gör det <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..