Jag styr värmen hemma från mobilen

I samarbete med Telia Zone och Smarta hemmet

manetos_telia_zone

Sen Stefan flyttade ut från huset har jag fått ta tag i massa saker som jag inte alls brydde mig om innan. Som det här med internet, värme och el. Jag gör ett större samarbete med Telia och deras nya tjänst Telia Zone (läs mer om vad det är här).  Här kan du se när jag gjorde en house tour och berättade mer om hur Telia Zone fungerar. Jag har nyligen fått tjänsten Manetos Heat Control installerad hemma. Enkelt förklarat så gör Manetos Heat Control min värmepanna ännu smartare. Jag har nu uppgraderat mitt värmesystem och kan nu enkelt sänka eller höja värmen hemma med hjälp av en app i mobilen.

installation_manetos

Det kom hem en kille till mig som installerade Manetos Heat Control och nu kan jag själv styra min energiförbrukning via mobilen. Jag gillar att ha det kallare på nätterna än på dagarna och det kan jag alltså enkelt ställa in nu.

PA040159

Jag har valt att ha 20 grader på dagen och 17 grader på natten. När jag inte är hemma är temperaturen inställd på 15 grader, men den stiger till 20 grader lagom tills dess att jag är hemma igen. Så smart! Det gör att jag kan påverka min energiförbrukning som blir lägre (bra för miljön!) och jag får en ökad komfort. Bestämmer jag mig för att resa bort en vecka eller två kan jag hålla tempen nere på till exempel 15 grader hela veckan och på så sätt spara pengar.

PA040184

Jag som aldrig tidigare varit intresserad av det här med värme och på vilka sätt man faktiskt kan styra temperaturen tycker nu att det här är spännande. Vill du läsa mer om Manetos Heat Control kan du klicka här.

PA040172

Eftersom mitt hem nu är ett smartare hem med hjälp av Telia Zone får jag en notis i mobilen när jag lämnar hemmet, om jag skulle ha glömt ställa in att jag vill sänka temperaturen., Telia Zone gör också så att Manetos Heat Control känner av om ingen varit hemma i huset under en längre period och påminner då om att aktivera bortaläge (alltså sänka temperaturen). Så smart!

I samarbete med Telia Zone och Smarta hemmet

  1. Haha, Ibbe skulle ÄLSKA om jag hade det där. Not, haha. Jag skulle konstant höja värmen. Han älskar när det går runt isbjörnar hemma.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..